Waar je op moet letten bij het verbouwen van de badkamer

Wanneer je een badkamer renoveren wilt, moet je weten wat je precies wilt veranderen. Het begint met een duidelijk plan waarin je vastlegt welke veranderingen er nodig zijn. Kijk goed naar de huidige staat van je badkamer en bepaal wat er echt aangepakt moet worden. Meet alles nauwkeurig op zodat je weet of nieuwe meubels of sanitair in de ruimte passen. Denk aan de positie van de leidingen en of je deze moet verplaatsen voor je nieuwe indeling. Bepaal vervolgens het budget dat je wilt uitgeven en probeer je hieraan te houden. Houd altijd rekening met onvoorziene kosten die tijdens de verbouwing kunnen ontstaan. Kies materialen die passen bij de stijl die je wilt creëren. 

Inkoop en planning organiseren

Je verbouwing zal soepeler verlopen als je van tevoren alles goed plant. Zorg dat je op tijd alle materialen in huis hebt, van tegels tot sanitair. Bij het kiezen van producten kan het handig zijn om eens te kijken op websites zoals bricknest.nl voor inspiratie of om producten te vinden die bij je plannen passen. Controleer bij de inkoop of alles wat je bestelt goed past bij de ruimte en het ontwerp dat je hebt gemaakt. Denk hierbij aan de afmetingen en de installatievereisten van het sanitair. Weet van tevoren precies wanneer je met de renovatie wilt starten en hoeveel tijd elke stap in beslag zal nemen. Het helpt om een realistisch tijdschema op te stellen en ruimte te laten voor eventuele vertragingen. 

Uitvoeren van de verbouwing

De verbouwing begint vaak met het slopen van de oude badkamer. Dit moet zorgvuldig gebeuren om schade aan leidingen of muren te voorkomen. Daarna kunnen de nodige technische aanpassingen gemaakt worden, zoals het verplaatsen van leidingen of het aanpassen van de elektriciteit. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, kan je beginnen met het betegelen van de wanden en vloeren. Tegels leggen moet precies gebeuren, zodat alles waterdicht blijft. Daarna wordt het sanitair geïnstalleerd, zoals het toilet, de douche en de wastafel. Controleer tijdens het installeren steeds of alles op de juiste plek komt en of de leidingen goed werken.