Balkonscherm of privacy scherm

Een balkonscherm heeft als voordeel dat je hierdoor meer privacy krijgt. Dat is dan ook de reden dat een scherm voor op het balkon ook wel privacy scherm wordt genoemd. Naast het feit dat een zo’n scherm privacy biedt, kun je hiermee ook heerlijk uit de wind zitten. Heb je boven je balkon nog een balkon, dan is het mogelijk om een glazen scherm te plaatsen van jouw balkon tot aan het balkon boven je, waardoor je helemaal uit de wind zit. Je maakt zo van je balkon een soort erker, een verlengstuk van je appartement. Door het plaatsen van een balkon- of privacy scherm kun je zowel in het voorjaar als in het najaar langer op je balkon zitten.

Hoe worden balkon- of privacy schermen gemaakt

Balkon- of privacy schermen worden gemaakt van diverse materialen. De meeste schermen die momenteel worden verkocht zijn van kunststof. De schermen zijn voorzien van aluminium basisprofielen. Die profielen kunnen worden gespoten in alle standaard RAL-kleuren. De ‘glasplaten’ zijn onderhoudsvrij en kunnen worden geleverd in een dikte tussen 8 en 12 mm. Ook de plaat is leverbaar in meerdere kleuren en decors. Wanneer je een (offerte) of balkonscherm aanvraagt bij een gespecialiseerd bedrijf zal dit bedrijf eerst de exacte maat komen opnemen bij jou thuis. Een balkon- of privacy scherm wordt altijd op maat gemaakt en meestal ook geplaatst door gespecialiseerde vakmensen. Als je bijvoorbeeld kiest voor het scherm type De Luxe dan is dit opgebouwd uit aluminium basisprofielen waar gelaagd veiligheidsglas is opgesloten in glasrubbers en aluminium glaslatten. Het scherm kan in elke standaard RAL-kleur worden geleverd en andere glasvulling is mogelijk.

Mag je zelf je balkonscherm veranderen?

Je mag in Nederland niet zomaar iets veranderen aan je balkon. Toch is een scherm plaatsen in de meeste gevallen wel mogelijk. Voor de zekerheid kun je dit navragen bij het bedrijf waar je het balkonscherm wil aanschaffen. Je ziet op veel balkons tegenwoordig eenvoudige rieten of plastic schermen. Dit is een tijdelijke oplossing, ziet er niet zo mooi uit en voldoet ook niet altijd. Voor een goede oplossing, die voldoet en er mooi uitziet, kun je kiezen voor een balkon- of privacy scherm. Dit laat je dan plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf zodat je weet dat dit ook wettelijk mag worden geplaatst. Je kunt, met een balkon- of privacy scherm, je balkon afschermen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een glazen balustrade met gematteerd melkglas. Je privacy is (het hele jaar) gewaarborgd en je zit ook nog eens uit de wind.

Is elk scherm geschikt voor ieder balkon

Er zijn diverse soorten balkonschermen verkrijgbaar. Maar welk scherm geschikt is voor jouw balkon hangt af de mogelijkheden van het balkon én je eigen wensen. Laat je goed adviseren door een bedrijf dat balkon- en privacy schermen maakt en plaatst. Een gespecialiseerd bedrijf maakt schermen op maat en het scherm is altijd voorzien van veiligheidsglas of kunststof platen. Vooraf wordt het scherm door vakmensen ingemeten en de fabricage vindt plaats in de fabriek in Vianen.

Het is ook mogelijk om een kijkje te gaan nemen in de showroom van Balkonschermen.nl in Vianen. Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.