Google ads? Welkom in de 21e eeuw.

2 min read

Je hebt misschien mensen gehoord over dat ze hun google ads uitbesteden. En jij vraagt je af: Google Ads uitbesteden aan een Google Ads specialist? Ik weet niet eens wat google ads zijn.” Google ads zijn een onderdeel van de nieuwe manier van reclame maken. Dankzij platforms als youtube en twitch en ook sociale media in het algemeen zijn mensen nu veel meer op het internet dan waar anders ook. En Google is een titaan op het internet sinds bijna iedereen google als zoekmachine gebruikt. Dus je kunt google gewoon betalen om reclame voor jouw product overal op het internet te zetten. En je kunt de verhalen overal lezen. Het is duur maar werkt verdraaid goed.

Ik heb geen geld voor google ads

Dat is geen probleem hoor. Er zijn nog steeds andere manieren om reclame te maken voor je product. Je eerste stap is om op alle sociale media vertegenwoordigt te zijn. Sommige mensen gebruiken alleen maar Twitter. Als je geen twitter gebruikt mis je potentiële klanten. En elke sociale media kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Twitter is populair voor aankondigingen en korte uitspraken over dingen. Youtube is natuurlijk voor relatief lange filmpjes van 10 minuten of echt lange videos die echt urenlang kunnen zijn. Je kunt ook een discord server maken waarop mensen met elkaar interactie kunnen hebben. Op die manier hoef je zelf nauwelijks wat te doen.

Maar hoe krijg ik mensen achter me aan?

Om volgers op twitter te krijgen of op enig ander platform zijn een paar dingen belangrijk om te doen. Ten eerste moet je regelmatig posten. Jouw volgers en het algoritme van de app straffen je af als je onregelmatig upload. Het is ook belangrijk om een onderwerp te kiezen en in die niche te blijven. Er zijn misschien Twitch streamers die zichzelf variety streamers noemen maar als je goed kijkt zul je zien dat er toch wel een rode draad is bij hun. Als je niet in je niche blijft begin je eigenlijk overnieuw of erger, het algoritme herkent dat je het slechter doet en verbant je naar de plek waar onsuccesvolle mensen zijn.