Oude dakramen vervangen door nieuwe modellen


Een dakraam op zolder verhoogt de waarde van je huis en zorgt voor meer gebruiksoppervlak. Echter brengt het vervangen van een oude dakraam andere voordelen met zich mee. Met de nieuwe modellen dakramen in opkomst is het wellicht tijd om de oude dakramen weg te doen en uit te kijken naar nieuwe. 

De prijs van een dakraam varieert omdat het afhangt van een aantal dingen zoals het materiaal, het type glas, de afmeting en niet te vergeten het merk. Een van de voordelen van nieuwe dakramen is dat je tijdens de winter de thermostaat enkele graden minder kunt zetten. Lees verder om kennis te hebben over de andere voordelen van nieuwe dakramen. 

  • Nieuwe modellen dakramen zorgen voor meer daglicht

Een ieder heeft daglicht nodig om energievol de dag door te brengen. Zonder voldoende daglicht raak je snel vermoeid en heb je vaak een slecht humeur. Voor kinderen is daglicht belangrijk voor de groei en zorgt voor verbetering van hun leervermogen. De nieuwe modellen dakramen laten maximaal 18 procent meer daglicht door dan de oude generaties omdat het glasoppervlak veel groter is. 

  • Verbeterde ventilatie- en bedieningsopties

Frisse lucht is ook heel belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Als je even bij jezelf nagaat, zul je merken dat je het overgrootste deel van de dag in gebouwen doorbrengt. Gebouwen of huizen moeten dus goed geventileerd worden. Goede ventilatie is van belang om het risico van allergie├źn te verminderen. De nieuwe modellen dakramen kunnen op een makkelijke manier bediend worden zodat er te allen tijde voldoende frisse lucht kan worden aangevoerd.  

  • Minder last van vochtigheid

Doordat een modern dakraam meer daglicht doorlaat en beter ventileert, voorkom je overmatige vochtigheid. Het voorkomen van overmatige vochtigheid verkleint het risico op schimmel in je huis. Hiermee voorkom je gezondheidsproblemen zoals astma. 

  • Energieverbruik besparen

Omwille van het groter glasoppervlak voorziet een modern dakraam in natuurlijke verwarming door het daglicht. Door de nieuwste isolatietechnieken wordt de warmte die binnenkomt goed vastgehouden en hoef je niet veel energie te verbruiken.  

Ruime keus 

Er zijn verscheidene merken dakramen. De meest populaire merken zijn Velux, Fakro en Luxtra. Daarnaast heb je verschillende modellen dakramen zoals de tuimeldakraam, uitzetdakraam, uitzet-tuimel dakraam, vast dakraam, balkon dakraam en uitstap dakraam. 

Waarom Velux dakramen

Velux dakramen speelt in op jouw hedendaagse behoefte door: 

  • Te zorgen voor bijzondere slaapcomfort
  • Warmte te isoleren met de 5-dubbele beglazing
  • De dakramen te voorzien van een afstandbediening die de zolder kan verluchten of verduisteren. 
  • Onderhoudsarm: Bij het schoonmaken van de Velux tuimel dakraam en de Velux uitzet dakraam zijn er vergrendelingsschuiven waarmee je het draaigedeelte van de raam vastmaakt. Hierdoor kun je veilig het glas schoonmaken. 
  • Lange levensduur

Ben je toe aan vervanging van jouw dakraam? Wil je ook profiteren van de voordelen van een Velux dakraam, wees er dan snel bij. Schakel voor het plaatsen van een nieuwe dakraam een specialist in en vindt de beste deals. Je wordt binnen 1 dag vakkundig geholpen. Heb je ook problemen met een verstopping of lekkage in Rotterdam, maak dan gauw contact met een loodgieter.