Wat is vinylbehang

dik vinyl behang

Vinyl is een synthetisch, door de mens gemaakt plastic materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw vanwege zijn duurzaamheid en effectiviteit. Het wordt ook al meer dan een eeuw gebruikt bij het vervaardigen van wandbekleding. Vinylbehang bestaat uit een basis en een vinylfilm die bovenop gelaagd is. Dit proces wordt gedaan om een ​​duurzaam behang te creëren dat dik, wasbaar en duurzaam is. Als je het echter hebt over ‘vinylbehang’, moet je de details kennen, want er zijn eigenlijk drie soorten vinylbehang om uit te kiezen. Ze zijn vergelijkbaar, maar elke soort heeft een andere drempel van slijtage die het kan weerstaan. Als u dit weet, is het handig om te bepalen welk type vinylrug je nodig heeft in een bepaalde kamer wanneer u zich in de planningsfase bevindt. Dit is gerangschikt van zwak naar sterk.

Behang met vinylcoating heeft een papieren ondergrond die is behandeld met een chemische vorm van vinyl, zoals acrylvinyl. De coating voegt een extra bescherming laag toe tegen vocht en vocht. Deze optie is de zwakste van de drie, maar kan nog steeds in de meeste kamers van het huis worden gebruikt, zelfs in de badkamer, zolang deze zich boven de lambrisering bevindt. Houd er rekening mee dat het gemakkelijk kan scheuren en krassen. Een geweldig aspect van papier met vinylcoating is dat je een zekere mate van duurzaamheid krijgt zonder het plastic gevoel (wat we zo zullen uitleggen). In feite lijken de meeste vinylgecoate patronen qua uiterlijk en gevoel sterk op vliesbehang.

dik vinyl behang

Vinyl gecoat behang

Massief vinylbehang wordt volledig van vinyl gemaakt. Dit is de optie waar de meeste mensen aan denken als ze op zoek zijn naar vinylbehang. Het is kras- en scheurbestendig en kan met veel water worden geschrobd. Deze optie is het meest geschikt voor een kinderkamer, keukens (vooral achterwanden) en badkamers. Het nadeel is dat het er goedkoop uit kan zien en er een beetje plastic uitziet. Niet alle vaste vinylpatronen zien er zo uit, maar ze hebben zeker de neiging om er zo uit te zien, vooral de goedkopere. Er zijn veel leuke en grillige solide vinylbehang op de markt, maar je zult deze optie niet vinden als je eenmaal in duurdere designerpatronen bent beland. Houd er ook rekening mee dat de meeste solide vinylbehang wordt voorgeplakt, zodat je geen extra lijm hoeft aan te schaffen.

Dik vinyl behang

Dik vinyl behang met textielrug, bestaat uit een dikke geweven stoffen basis die wordt gebruikt in plaats van papier. De stoffen basis is het meest geschikt voor gebieden met veel voetverkeer.