Creatieve ideeën om jouw huis tot een hoger level te tillen

Je bent natuurlijk altijd trots op je huis. En dat is ook fijn natuurlijk. Maar dan is het wel zo dat je soms je interieur nog tot een hoger level kan tillen met een paar kleine aanpassingen. En dit keer gaan we dat doen met LED strips kopen. En hoe we dat gaan aanpakken, dat leggen we allemaal in deze blog uit.

Indruk maken met LED strips

Het is natuurlijk heel mooi om met kleuren te spelen in je huis. Want we weten allemaal, dat het blauwe licht dat van beeldschermen af komt, niet bepaald goed zijn voor de voortgang van je rust en tot slaap komen. Maar we weten ook dat andere kleuren daar wel bij kunnen helpen. Dus daar op inspelen is altijd een goed idee. 

Om kleurentheorie goed te begrijpen, en uit eindelijk toe te passen in je huis, is echter meer psychologisch te zien. Zo is het algemeen bekend dat rood staat voor passie, woede maar ook voor energie. En zo staat geel voor geluk en helderheid. Paarse kleuren weerspiegelen daarentegen royalty uit. Wat voor veel mensen ook wel bekend is, is dat de kleur groen en alle tinten die daar bij komen kijken, staan voor natuur, groei, aarde en stabiliteit. Dus met deze informatie, kan jij kijken welke kleuren led strips jij in welke ruimte kan stoppen om net dat vleugje meer te hebben. 

Check alle kasten die je in huis hebt staan

Wil je een hele luxe uitstraling krijgen? Dan kan je eens kijken naar alle kasten en blokken die je in huis hebt staan. Want je ziet het ook wel eens terug in hotels of luxe restaurants, waar er licht onder bijvoorbeeld de balie vandaan komt. En dit kan je thuis ook goed met LED strips maken. Zo kan je een leestrip onder het randje monteren zodat je een zachte gloed krijgt die zich weerspiegelt op de vloer. En zo heb ook jij dat luxe gevoel en uitstraling in je huis zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Dus wanneer komt dit bij jou in huis?

Muur silhouetten

Ja muur silhouetten. Want wanneer je niet een gehele muur, plafond of muur met helder LED licht wilt omtrekken, kan je overwegen om het licht te silhouetteren. Het enige wat je hier ij hoeft te doen, is een vorm uit karton te knippen, dat tegen de muur te plaatsen en dan de verlichting hier achter te leggen. Hoe makkelijk kan je het maken, toch?