De ideale, compacte haag

Thuja

Ben je op zoek naar een compacte haag? Dan is de Thuja Smaragd ideaal voor jou. Het is een fel groene haag die bestand is tegen de kou. De haag is ideaal voor ieder soort tuin. Ook voor de kleinere tuinen. Deze haag wordt vaak gebruikt om een tuin te voorzien van meer privacy, terwijl het alsnog een mooie uitstraling geeft. Het is een plant die je heel makkelijk kunt onderhouden. Maar het kent ook nog tal van andere voordelen. 

Taxus

Het planten van een Thuja Smaragd

De Thuja Smaragd is een populaire plant, maar waarom is dit nu eigenlijk zo? Een belangrijke reden hiervan is dat het een sterke plant is. Het kan tegen hevige weersomstandigheden. En dus ook tegen ijs- en sneeuwschade. Tevens kan het tegen veel droogte, wat in Nederland ook steeds vaker voorkomt. De plant heeft ook weinig onderhoud nodig, wat het een heel gemakkelijke haag maakt. 

Zoals we eerder hebben aangegeven wordt de plant veel gebruikt om meer privacy te creëren in een tuin. En dat is natuurlijk niet zonder reden. De plant groeit namelijk erg snel. Waardoor je na het planten al snel kunt genieten van meer rust en privacy. Maar het is geen lelijke muur die voor privacy zorgt. Nee, het is een mooie plant met een perfecte uitstraling. Wat tegelijkertijd voor de nodige privacy zorgt.

Mooie Thuja plant

Deze haag is ook in veel situaties toepasbaar. En vooral voor kleinere ruimtes kun je deze plant heel goed gebruiken. Je kunt ze namelijk heel goed in hoeken plaatsen. Ten slotte is een mooi bijkomend voordeel dat de waarde van je huis zelfs kan stijgen. Want heb je meer privacy? Dan zal je in veel gevallen meer kunnen vragen voor je huis. Op deze manier heb je niet alleen een mooie haag in je tuin. Maar kun je jouw huis mogelijk ook nog tegen een hogere prijs verkopen, mocht je dit ooit willen.