De mooie authentieke stijl van lamellen hekwerk

franse-balkons

Vaak zie je in films van vroeger in Amerika grote veranda’s, of ‘porches’, omringd door een mooi wit lamellen hekwerk balkon waar een mooie houten schommelstoel op staat met veel planten en een tafel en stoelen. Vaak zit één van de ouders of grootouders op de schommelstoel te schommelen terwijl de kinderen spelen in de tuin rondom het huis met de buurtkinderen. Ik vermoed dat je wel weet waarover ik het heb en je zelf gedroomd hebt van zo’n mooi huis. Gelukkig waait deze trend ook over naar Nederland waardoor deze soort van balkonhek meer en meer opkomt in huizen en dus ook wordt aangeboden in bedrijven.

Het nieuwe oude balkonhek

Zoals je vooral ziet in de kleren- en schoenen mode, komen oude trends altijd opnieuw terug in de mode. Tegenwoordig wordt dit de term ‘vintage’ vaak hiervoor genoemd. Niet enkel in de vorig genoemde mode komen oude trends terug, ook in meubelen design en boeken- en film trends. Het meest verrassende zou kunnen zijn dat vintage ook wordt gebruikt in de huizenbouw. Er zijn verschillende soorten huizen die momenteel gebouwd worden, afhankelijk van de voorschriften van de stad of wijk en de preferenties van de eigenaar. Vooral wanneer de oude boerderijstijl wordt gebruikt en er van een balkon of dakterras sprake is, keren de eigenaars meestal terug naar het lamellen hekwerk dat vooral vroeger maar nu ook nog gebruikt wordt in de grote houten huizen in Amerika. Aangezien trends van Amerika meestal overwaaien naar Europa, komt deze stijl hier ook weer meer en meer voor.

Het balkonhek dat past bij alle soorten woningen

Ook al doet een lamellen balkonhek je denken aan oude boerderijwoningen of de grote houten Amerikaanse huizen, dit kan echter ook gebruikt worden in de nieuwere, moderne woningen van nu. Door het gebruik van verschillend materiaal, naast hout zoals bijvoorbeeld aluminium, wordt de uitstraling van je balkon meteen anders. Aluminium oogt niet enkel moderner, er is ook minder onderhoud aan door zijn duurzame materiaaleigenschappen en handige coating waardoor dit materiaal levenslang meegaat. Een lamellen balkonhek kan dus voor alle type woningen toegepast worden, waardoor je droom om hetzelfde gezellige gevoel te creëren bij je thuis, gewoon werkelijkheid kan worden.