De verschillende soorten bedden op een rijtje

Beddenwinkel Enschede

Je oude bed heeft het begeven en je bent op zoek naar een nieuw bed, maar met zo veel keuze zie je door de bomen het bos niet meer. Ga je voor een klassiek bed van de Zweedse gigant, een boxspring van Boxspring Oldenzaal, of een waterbed van Waterbedkampioen? Het klassieke bed is een bed op pootjes met een lattenbodem en een los matras die daar in of op ligt. Dit soort bedden kunnen al vanaf redelijk lage prijzen gekocht worden. Uiteraard kunnen door het materiaal, het merk of de grootte van het bed de prijzen oplopen.

Een boxspring helemaal naar jouw smaak

Wat duurdere maar ook vaak luxere bedden zijn boxsprings. Deze kunnen online gekocht worden of in een fysieke winkel, bijvoorbeeld Boxspring Oldenzaal. Boxsprings zijn bedden met een bedbodem waar alleen een matras opgelegd hoeft te worden. Vaak heeft een boxspring een gestoffeerd hoofdeinde. Boxsprings zijn in verschillende maten te krijgen. Ook kunnen de stoffen waarmee ze bekleed zijn erg variëren qua materiaal en kleur. Zo kan je een boxspring vaak helemaal naar je eigen smaak personaliseren. Je kan voor een chique, stoere, lieflijke of neutrale stijl gaan. Zo is er voor iedere wat wils. Een boxspring is een groot voorwerp, dus bedenk of dit wel mooi in je kamer staat.

In slaap deinen op een waterbed

Tot slot heb je ook nog waterbedden. Hier heb je drie varianten op. Je hebt een hardside waterbed, waarbij het matras in een harde bedombouw ligt. Een softside waterbed lijkt op een boxspring. Een lichtgewicht watermatras is in een normaal bed te plaatsen. Een waterbed heeft wel veel onderhoud nodig. Zo moet je één keer in het half jaar conditioner aan het water toevoegen. Ook moet je een waterbed verwarmen, wat energie kost. Dit is met de huidige energieprijs redelijk duur. Verder kan een waterbed ook lek gaan en is het moeilijk met verhuizen, maar het slaapt het wel goddelijk, dus het overwegen waard.