Door

Tips om de juiste deurkruk te kiezen

Je bent je er waarschijnlijk niet eens van bewust, maar heb je enig idee hoe vaak jij per dag een deurkruk in je hand hebt? Heel erg vaak namelijk! De deurkruk is een enorm belangrijk gebruiksvoorwerp en dat realiseren we ons soms niet. Daarom is het belangrijk dat de deurkruk, net als andere interieuronderdelen, past bij de stijl van jouw woning. Maar hoe kun je de juiste deurkruk kiezen? En waar let je op? Wij geven je een aantal tips!

Bepaal jouw interieurstijl

Ieder huis heeft een andere interieurstijl. Denk aan modern of klassiek. Of aan landelijk of retro. Welke interieurstijl heb jij? Dat bepaalt namelijk grotendeels welke deurkruk jij het beste kunt kiezen.

Kleur en materiaal

Nu gaan we kijken naar de kleur en het materiaal. Als je een landelijke of klassieke interieurstijl hebt, past hier messing deurbeslag en bronstinten erg goed bij. Deze staan namelijk erg mooi bij de wit- en houttinten van de rest van het interieur. Heb je een meer retro interieurstijl? Dan zijn deurkrukken van nikkel en ebbenhout echt iets voor jou! Deze zorgen voor een nostalgisch gevoel in huis. Een modern interieur is juist goed te combineren met een frisse, strakke rvs deurkruk.

Doe eens gek!

Natuurlijk zijn er een aantal materialen en kleuren die beter bij een bepaalde interieurstijl passen. Maar je kunt ook juist compleet het tegenovergestelde doen om een lekker speels effect te creëren. Want wie zegt dat een rvs deurkruk niet in een landelijk interieur kan? Je hebt zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk baseer je de keuze voor de juiste deurkruk natuurlijk altijd op jouw eigen wensen. Dus wat vind jij het mooist staan? Dat wordt jouw nieuwe deurkruk! Ben je benieuwd naar meer interieur tips? Klik hier voor een overzicht.