Drie concrete voordelen van een donzen dekbed

Door de jaren heen hebben we kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende soorten dekbedden op de markt zijn geïntroduceerd. Ondanks de introductie van deze nieuwe mogelijkheden kunnen we vaststellen dat toch nog steeds vooral de donzen dekbedden zeer populair zijn. Dat is het gevolg van de toch wel vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Sta jij ook op het punt om een nieuw dekbed aan te schaffen? Kijk je daarvoor dan ook in de richting van een donzen dekbed? Ontdek hieronder meteen drie concrete voordelen die aan dit type dekbed verbonden zijn!

1.) Een donzen dekbed heeft een licht gewicht 

In eerste instantie is er het beperkte gewicht waar donzen dekbedden over beschikken. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze er niet van houden om onder een zwaar dekbed te moeten slapen. Afhankelijk van het materiaal waaruit het dekbed is vervaardigd kan je daar in de praktijk echter vaak niet van onderuit. Neem nu bijvoorbeeld wol. Voor dit materiaal geldt dat ze erom bekend staat behoorlijk zwaar te zijn. Kies je voor een dekbed gemaakt van dons in plaats van voor een exemplaar gemaakt van wol? Dan kan dat al snel op vlak van gewicht een kilo schelen. Het spreekt voor zich dat je dit tijdens het slapen zeker en vast zal voelen.

2.) Uitstekende isolerende en vochtregulerende eigenschappen

Voor dons geldt dat het een natuurlijke vulling is. Deze vulling kan in de praktijk afkomstig zijn van zowel eenden als ganzen. Het betreft een natuurlijk materiaal dat er om bekend staat in eerste instantie over uitstekende isolerende eigenschappen te beschikken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ook de vochtregulerende eigenschappen van dons worden geprezen. Voor dons geldt dat ze weinig vocht opneemt waardoor ze geen gunstige leefomgeving vormt voor de gevreesde huisstofmijt. Ook voor mensen die dus met andere woorden lijden aan een allergie voor huisstofmijt zouden eigenlijk perfect voor een donzen dekbed kunnen opteren.

3.) Donzen dekbedden vereisen zeer weinig onderhoud

Tot slot is het zo dat je bij het kopen van een nieuw dekbed ook graag altijd rekening wil houden met de mate aan onderhoud die ze vereist. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat je met de keuze voor een donzen dekbed kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Met betrekking tot het onderhoud zal je dan ook kunnen vaststellen dat je het dekbed slechts één keer in de vier à vijf jaar moet laten reinigen. Wel moet het dekbed een paar keer per week grondig worden opgeschud. 

White Cloudz – Goodmorning!

Voor veel mensen geldt dat ze vrezen dat dit beperkte, vereiste onderhoud ervoor zal zorgen dat er genoegen moet worden genomen met een eveneens beperkte levensduur. Dat is echter zeker niet correct, integendeel. In vergelijking met menig aantal andere dekbedden op de markt is het namelijk zo dat een exemplaar van dons aanzienlijk lager mee zal blijven gaan. In principe kan je dan ook rekenen op een levensduur van zeker 10 jaar. Dit betekent dat je met een investering in een donzen dekbed ook altijd kiest voor een investering waarvan je de voordelen plukt op de lange(re) termijn.