Drie tips voor jouw vakantiewoning verzekeren  

Als je eigenaar bent geworden van een eigen vakantiewoning spreekt het voor zich dat je daar (met recht en rede overigens) bijzonder fier over zal zijn. Je moet er echter wel altijd rekening mee houden dat voor dit vastgoed geldt dat ze op verschillende manieren geconfronteerd kan worden met een zeker risico. Zo is er natuurlijk de dreiging die van buitenaf komt, maar wat bovendien ook te denken van schadegevallen die kunnen ontstaan binnen in je huis? Je vakantiewoning verzekeren is de enige manier om ervoor te zorgen dat je niet geconfronteerd zal worden met vervelende risico’s. Wil je hier meer over weten? Blijf dan vooral zeker nog wat verder lezen. Op deze pagina hebben we namelijk voor jou drie ongetwijfeld zeer interessante tips op een rijtje gezet.  

Tip 1: De inboedel van je vakantiewoning verzekeren 

Bij een vakantiewoning verzekeren wordt er in het overgrote merendeel van de gevallen vooral aandacht besteed aan de opstal. Dat is natuurlijk ergens ook wel logisch, want deze opstal vertegenwoordigt veruit de grootste waarde. Dit gezegd hebbende is het echter zeker en vast ook van belang om stil te blijven staan bij de inboedel die zich in het huis bevindt. Onderschat namelijk vooral niet welke enorme waarde er schuil kan gaan in de inboedel die in je woning is terug te vinden. Dit is namelijk behoorlijk wat. Hou er hoe dan ook rekening mee dat de opstalverzekering van je vakantiewoning niet hetzelfde is als de inboedelverzekering. Wil je optimaal verzekerd zijn? Dan zal je er dus voor moeten kiezen om beiden af te sluiten. Hou hier absoluut rekening mee.  

Tip 2: Meld het altijd wanneer er sprake is van verhuur  

Ga je een vakantiewoning verzekeren? In dat geval is het van groot belang om altijd aan je verzekeraar aan te geven wanneer er sprake is van verhuur. De polis die in dit geval moet worden afgesloten is er namelijk één die verschilt van de standaard polis voor (vakantie)woningen welke niet worden verhuurd. Vergeet je om dit te melden en doet er zich tijdens een verhuurperiode een schadegeval voor? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de verzekeraar hier geen tussenkomst voor zal bieden. Dit is dus wel een zeer belangrijk punt om bij stil te blijven staan. Zoveel is zeker.  

Tip 3: Vergelijk de mogelijke verzekeringen 

Ga je een vakantiewoning verzekeren? Dan loont het altijd de moeite om je even te gaan vergewissen van de verschillende mogelijkheden die er op dit vlak op de markt zijn terug te vinden. Wat deze mogelijkheden betreft zal je tot de vaststelling komen dat er kan worden gekeken naar het aanbod bij verschillende verzekeraars. Daarbij is het mogelijk om een beroep te doen op de diensten van een nieuwe verzekeraar, maar daarnaast kan je ook opteren om een beroep te doen op je huidige verzekeraar. In dit laatste geval is het mogelijks interessant om ervoor te kiezen om bij je vakantiewoning verzekeren de verzekering op te laten nemen in een bundel met de andere verzekeringen waarover je al beschikt. Vaak is het zo dat hierdoor immers de premies van alle betrokken verzekeringen kunnen worden verlaagd. Dat is uiteraard niet onbelangrijk als je een vakantiehuis verzekeren gaat.