Een niet meer te negeren keukentrend: het kookeiland

Keuken

Hoogstwaarschijnlijk vormden ze een halve eeuw geleden nog een absolute zeldzaamheid. Wat dat betreft is het opmerkelijk hoe zeer kookeilanden in keukens populairder zijn geworden. Alleszins kan gesteld worden dat het kookeiland niet zomaar een hype is. Nee, dit is zonder meer een blijvertje. Vooral in huizen waar men niets te klagen heeft over de totale hoeveelheid ruimte is de kans aanzienlijk dat men een keuken met kookeiland heeft. Maar ook in relatief bescheiden woningen treft men steeds vaker een kookeiland aan. Wil je weten waarom het kookeiland zo geliefd is geworden? Lees ook de volgende alinea even door als je er het fijne van wilt weten.

Keuken

De voordelen van kookeilanden uitgelicht

Dat het kookeiland door veel mensen, met name die met relatief grote woningen én natuurlijk met open keukens, bewierookt wordt, daar moeten natuurlijk gegronde redenen voor zijn. En ja, die zijn er dan ook daadwerkelijk, te weten:

• Met een kookeiland creëer je vanzelf een heleboel extra werkruimte, bijvoorbeeld om groentes te snijden of brood klaar te maken.

• Om het hierboven genoemde voordeel wordt het makkelijker om met meerdere mensen tegelijk in de keuken te werken.

• Een kookeiland wordt meestal gecombineerd met een eettafel en/of bartafel. Zo wordt je keuken een centraal staande ruimte in je woning.

• Het hiervoor genoemde aspect zorgt onmiddellijk voor een extra gezellige, huiselijke sfeer.• Je creëert extra veel opslagruimte, want je kunt meer keukenkastjes laten monteren.