Een opgefleurd huishouden

Het leven van de alleenstaande man gaat niet altijd over rozen. Zeker niet als man met een bescheiden inkomen, woonachtig in een piepklein appartementje in de grote stad. Ter illustratie: mijn fornuis staat bovenop mijn wasmachine. Verder bevindt zich in mijn keukenkastjes enkel het servies van wijlen oma, wiens smaak door velen als kitscherig zou worden aangemerkt. Voor mij is dit allemaal geen probleem. Ik heb niet zoveel met luxe woningen of dure spullen. Maar het is wel de bedoeling dat ik binnenkort een leuke vrouw vind waarmee ik samen in een iets groter appartementje kan gaan wonen. In deze blog lees je over de romantische avonturen van een vrijgezelle man!

'Zo kun je ook leven'

Onlangs had ik een date met een leuke vrouw die bij mij thuis een hapje kwam eten. Ik ben zeker geen hork die niet weet hoe je het gezellig moet maken. Dus ik had kaarsjes aangestoken, de lavalamp aangeklikt en een lekker luchtje opgespoten. Ik eet zelf echter altijd met het bord op schoot op de bank. Daarom heb ik geen plaats in mijn woonkamer vrijgemaakt voor een eettafel. Hoe gezellig ik het ook had gemaakt, de dame in kwestie leek toch niet geheel op haar gemak toen haar een bord pasta werd aangereikt die ze in de schoot van haar truttige jurkje werd geacht leeg te prikken. Toen ik later de afwas deed en zij een blik in mijn spartaanse bestekla wierp, zei ze: 'Oja, zo kun je blijkbaar ook leven.'

De strelitzia reginae voor een opgefleurd huis

Uiteindelijk was het best gezellig, maar het bleef bij die ene date. Ik besloot om het over een andere boeg te gooien. Om een vrouwenhart te kunnen stelen, moest ik mijn man cave zo goed mogelijk omtoveren in de woning van een geciviliseerde heer. Dus ik deed al het servies van oma weg en heb voor kapitalen nieuwe spullen aangeschaft bij de Dille&Kamille. Dat vinden vrouwen leuk, want ze lopen allemaal rond met stoffen tasjes van die winkel. De poster van Bruce Springsteen ging van de muur en een replica van Kandinsky kwam ervoor in de plaats. En de finishing touch: heel veel planten! En geen lullige geraniums of viooltjes, maar ingewikkelde planten voor ontwikkelde mensen. Bij Green-Bubble.com vond ik een paradijsvogelplant. Oftewel de strelitzia reginae. Als ik daar geen vrouwenharten mee schaak, dan weet ik het ook niet meer. Nog een Pachira plant in de hoek van de kamer en het is klaar! Een fleurig ventje ben ik altijd al geweest (zei oma altijd), maar nu woon ik ook nog in een fleurig appartementje.