Een stijlvolle tegel kopen?

Wil je een stijlvolle tegel kopen? Het aanbod aan vloer- en wandtegels is enorm, dus je komt geen keuze tekort. Wel is belangrijk dat de tegel goed bij jouw stijl en inrichting past. Er zijn vele trendy tegels te verkrijgen, maar die moeten natuurlijk wel bij jouw smaak passen. Hou je van een moderne look die echt opvalt? Of hou je meer van een neutrale look met een natuurlijke uitstraling? Wanneer je op zoek bent naar een geschikte tegel, kan je gericht zoeken wanneer je weet van welke stijl je houdt. Zo zijn er decortegels te verkrijgen die elke ruimte opfleuren. Of metro tegels die erg stijlvol staan in de keuken of badkamer. Ook is het belangrijk of je op zoek bent naar wand- of vloertegels. Tegels zoals de metrotegel zijn namelijk alleen geschikt voor op de muren.

Een leuke tegel in iedere vorm

Bij een tegel denk je misschien direct aan een vierkante vorm. Hoewel veel tegels zo gevormd zijn, zijn er ook genoeg andere vormen tegels te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor hexagon tegels. Deze zeshoekige tegels zijn afgeleid van de vorm van een honinggraat. De bijzondere vorm geeft een speels effect aan een ruimte of wand. Meestal wordt ervoor gekozen een wand of vloer te betegelen met deze soort tegel, en te combineren met een neutrale tegel. Zo oogt het niet te druk in de ruimte door de vele patronen. Ook kan je kiezen voor een langwerpige tegel. Dit geeft een interessant patroon wat levendigheid brengt in iedere ruimte. Let er wel op dat tegels in een andere vorm vaak ook meer tijd kosten om te leggen. Het is aan te raden om dit door een tegelzetter te laten doen, zodat de klus netjes uitgevoerd wordt.

Een tegel met karakter

Hou je wel van een printje? Dan zijn er genoeg tegels met karakter te vinden. Haal een Mediterraans sfeertje in huis met Portugese tegels. Deze tegels kenmerken zich door een leuk motief wat een leuk effect creëert in huis. Veel mensen kiezen ervoor een enkele muur of een hal of vloer te laten betegelen met deze tegels. Waan jezelf in een Portugese straat met vintage tegels met sierlijke patronen. Of ga juist voor een moderne uitstraling voor geometrische vormen. Welk patroon je ook kiest, deze tegels maken een statement in iedere ruimte. Ook de mozaïeken is nog steeds de favoriet van velen. Er zit veel nuanceverschil door de verschillende patronen, waardoor je niet snel dezelfde zult tegenkomen. Zo kies je voor een unieke vloer of wand.

Voordelen van keramische tegels

Keramische tegels zijn populair om verschillende redenen. Naast dat ze er prachtig uitzien, zijn ze ook laag in onderhoud. De tegel is voorzien van een toplaag, waardoor ze kras- en vuilbestendig zijn. Hierdoor blijven ze lang mooi en zijn ze eenvoudig schoon te maken. Ook kan je kiezen uit vele verschillende afwerkingen zoals marmerlook en betonlook, zonder dat je de hoofdprijs betaalt voor deze kostbare producten. Of kies voor mooie, gekleurde hexagon tegels.