Ga je verbouwen en heb je een nieuwe groepenkast nodig?

elektriciteit

Heb je verbouwplannen denk er dan gelijk over na om je oude meterkast eens goed onder handen te nemen. Veel woningen van 25 jaar en ouder hebben nog een ouderwetse groepenkast die eigenlijk niet meer voldoet aan de huidige eisen die gesteld worden aan een moderne installatie in een woonhuis. Een meterkast kopen hoeft niet duur te zijn en als je toch al aan het verbouwen bent kun je deze toekomstbestendige investering gelijk meenemen.

Waarom is het slim om een nieuwe meterkast te kopen?

Nieuwe groepenkasten hebben tegenwoordig allemaal automatische zekeringen. Deze slaan automatisch uit zodra er sprake is van kortsluiting of een overbelasting. Dankzij een schakelaar kun je deze zekeringen makkelijk weer aan zetten. Het zoeken naar een nieuwe zekering behoort daarmee tot het verleden.

Bij het kopen van groepenkasten is het verstandig om naar de toekomst te kijken. Nederlandse woningen zijn in de regel zeer spaarzaam voorzien van groepen. Dat merk je vooral wanneer je bijvoorbeeld de keuken gaat verbouwen met een inductie kookplaat. Deze kookplaten hebben vaak een eigen fornuisgroep nodig. Deze bestaat uit twee gekoppelde groepen. Oudere meterkasten hebben vaak geen mogelijkheid meer om deze te plaatsen.

meterkast kopen

Je eigen stroom opwekken

Ben je voornemens om in de komende tijd te investeren in duurzame energie door bijvoorbeeld je eigen zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan is een nieuwe meterkast kopen zeker geen slecht idee. De meterkast is dan vrij simpel door een elektricien klaar te maken voor het terug leveren van stroom aan het netwerk van je energieleverancier. Dankzij het kliksysteem van moderne groepenkasten is dat een fluitje van een cent.

Als je dan toch bezig bent met het verbouwen van je huis en de meterkast. Denk dan ook eens aan de toekomst van het autorijden. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden en laadpalen zijn nog erg schaars. Voor je eigen laadpaal in je voortuin heb je een goede groepenkast nodig.