Gebruik van droogbloemen weer terug in beeld

Tegenwoordig is het een must in je interieur. Van pluizig pampasgras in een vaas tot een blijvend bloemstuk in een pot, droogbloemen is weer helemaal hip. Dankzij vele styling programma’s en sociale mediakanalen is het gebruik van droogbloemen weer terug in beeld. Je ziet de droogbloemen in reclamespotjes op tv of als decoratie bij een product foto. Bij een droogbloemen groothandel, zoals Floralkings kun je terecht voor droogbloemen in alle soorten en maten. Vervolgens is het aan jou om te bepalen wat het beste bij jou past en hoe jij het wil gaan gebruiken.

Decor op een bruiloft

Droogbloemen zijn niet alleen mooi, maar ook op veel manieren te gebruiken. Op dit moment worden de bloemen het meest gebruikt als decoratie binnenshuis. Bij een droogbloemen groothandel kun je zelf jouw decorstuk samenstellen, of een boeket naar jouw smaak bestellen. Dit plaats je vervolgens op de gewenste plek in huis in een vaas en de magie doet zijn werk. Deze magie kan ook goed van pas komen als decor voor een bijzondere dag. Hierom zijn droogbloemen vaak terug te vinden in het decor van bruiloften. De droogbloemen worden vaak gebruikt als decoratie op de gasten tafels tijdens het diner. Ten opzichte van echte bloemen hebben de droogbloemen geen water nodig. De bloemen blijven daarom de hele dag mooi.

Onderhoud droogbloemen

Ondanks dat de droogbloemen een langere levensduur hebben dan echte bloemen, is de levensduur niet oneindig. Afhankelijk van het soort bloemen is de gemiddelde levensduur van de een half jaar. Het liefst wil je iedere dag kunnen genieten van de droogbloemen. Daarom zijn er een paar do’s en don’ts voor het onderhouden van de droogbloemen. De belangrijkste don’t is het geven van water. Hoewel het bloemen zijn worden de droogbloemen niet mooier met water. Het is daarom ook het beste om de bloemen niet in een natte ruimte te bewaren of gebruiken. Zet de bloemen ook niet in direct zonlicht. Het zonlicht kan de bloemen verder uitdrogen, waardoor zij eerder kunnen uitvallen. Hiermee voorkom je ook dat de bloemen verkleuren. Door het droogproces zijn de bloemen erg kwetsbaar. Wees daarom voorzichtig wanneer je werkt met de bloemen.