Graszoden kopen handig voor direct resultaat

Wanneer je een nieuwe tuin aanlegt of het huidige gazon wilt vervangen voor vers gras, dan is het mogelijk om graszaad te kopen en de grond in te zaaien. In het voorjaar zijn de maanden april en mei het be4ste om gras in te zaaien. Ook in het najaar kun je gras nog inzaaien zorg wel dat het voldoende vochtig blijft. zodat het gras goed in de bodem komt te zitten en kan ontkiemen. Toch duurt het altijd wel een aantal maanden voor je gazon sterk genoeg is om eroverheen te lopen en het te kunnen gaan gebruiken. Wil je direct resultaat en je grasveld kunnen gebruiken? Dan is graszoden kopen de beste oplossing. 

Graszoden kweken

Graszoden worden gemaakt door specialistische bedrijven. Het kweken van graszoden is een flinke klus. De kweker dient de akker eerst optimaal te maken door de grond te frezen zodat de bodem luchtig wordt en het overtollige water kan afvoeren. Om voldoende voedingsstoffen in de bodem te brengen wordt deze met organische meststoffen bemest en geploegd. Na het frezen, het bemesten en het ploegen wordt het land geëgaliseerd. Nu kan het gras met een speciale machine in de toplaag van de akker verwerkt worden op precies de juiste dichtheid en de perfecte hoeveelheid. Na ongeveer een jaar zijn de graszoden klaar om gesneden en verkocht te worden. Op het moment dat er een bestelling gedaan wordt, worden de graszoden pas van het land gehaald en direct getransporteerd. Het graszoden kopen is daarentegen heel eenvoudig en snel geregeld.

Graszoden kopen

Graszoden kopen gaat snel en eenvoudig. Je bepaald eerst welk soort gazon je wilt hebben. Kies jij voor speelgazon, schaduwgras of siergras bijvoorbeeld. Je keus moet afhangen van het gebruik. Is je gras enkel voor de sier en wordt er niet of nauwelijks overheen gelopen dan kies je natuurlijk voor siergras. Maar in de meeste gevallen is een speelgazon de meest gekozen soort. Je meet vervolgens op hoeveel vierkante meter je nodig hebt en besteld de graszoden. Houdt er wel rekening mee dat ze de volgende dag al geleverd worden en dat deze om de kwaliteit te behouden zo snel mogelijk op de nieuwe plek gelegd moeten worden.

Maak de grond alvast klaar voor de graszoden

Graszoden kopen is dus zo gedaan, maar zorg dus eerst ervoor dat de grond klaar is waar de graszoden gelegd moeten worden. Graszoden is een natuurproduct dat snel bederft. Het is dus noodzaak dat ze meteen gelegd worden nadat ze geleverd zijn. Spit enkele weken voordat de graszoden arriveren de grond zo’n 15 cm diep om. Schoffel het opkomende onkruid steeds weg. Egaliseer de grond net voordat de graszoden geleverd worden en breng een laagje tuinaarde en bemesting aan. Rol hierover de graszoden uit in halfsteens verband en rol deze aan met een wals. Sproei de aankomende tijd de zoden iedere dag twee keer. Bemest na vier weken de zoden nog een keer om deze extra kracht bij te zetten. 

Wil je graag graszoden kopen? Kijk dan op de website Graszoden-online.nl en laat deze bezorgen op de gewenste dag en tijdstip.