Handige tips bij de renovatie van een kleine badkamer

badkamer renovatie

Heb je een kleine badkamer? Dan hoeft dat je er niet van te weerhouden om er toch een stijlvolle ruimte van te maken. Wanneer je weet waar je jouw winst boekt, dan kan je ook van jouw kleine ruimte een echte spa maken. Neem daarom de volgende tips mee.

Slim met tegels omgaan

Als er één ding belangrijk is in een kleine badkamer, dan is het wel dat je de illusie van ruimte creëert. Dat doe je bijvoorbeeld door rechthoekige vloertegels in de breedte van de vloer te leggen. Daarmee lijkt het een stuk breder. Wanneer je juist lengte zoekt, dan leg je ze natuurlijk in de lengte. Dit principe werkt ook zo voor de tegels van je badkamer. Alleen kan je deze dan breder of hoger laten lijken met de juiste tegels. 

Omgaan met kleuren

Een andere manier om het wat ruimer te laten lijken, is door lichte kleuren te gebruiken. Met hier en daar wat donkere accenten. Pas bovendien op met het aantal kleuren dat je gebruikt. Kies slechts enkele lichte kleuren en werk daarmee. Dit geldt niet alleen voor je materialen, maar ook voor het schilderen.

Zorg voor vervanging

Ook wanneer je de kleine badkamer gaat verbouwen zal je wel even bezig zijn. Dat betekent dus dat je al die tijd niet kan douchen. Je kan ervoor kiezen om dit bij vrienden of familie te doen. Je kan echter ook kijken wat de mogelijkheden met mobiele toiletcabines zijn. Op die manier ben je van niemand afhankelijk en kan je in alle rust verbouwen.

Maak een plan

Wanneer je de kleine badkamer gaat inrichten, dan is het verleidelijk om dit gewoon snel op gevoel te doen. Toch is het juist zo dat je in de kleine ruimte nog meer moet passen en meten. Maak daarom altijd een goed plan. Aan de hand daarvan kan je dan zorgen voor een goede badkamer.

De juiste meubels kiezen

Het is ook belangrijk om slim om te gaan met meubels en sanitair. Dat doe je bijvoorbeeld door voor zwevende meubels te gaan. Dit geeft ook de illusie dat de badkamer langer en breder is. Bovendien kan je het zo ook nog eens veel gemakkelijker schoonhouden in de ruimte.