Het huis op een slimme manier verwarmen

Een van de manieren om een huis slim te verwarmen is door gebruik te maken van infrarood panelen. Dit is een ideale vervanger voor de ouderwetse cv-ketel. Een Infrarood paneel kan aan het plafond of aan de muren worden bevestigd. Wanneer deze aan gaat zal het paneel infraroodstraling uit gaan stralen. Dit werkt dan als een warmtebron. Het verwarmt niet de lucht, maar verwarmt juist objecten en lichamen met de straling. Het voelt een beetje als wanneer men in de zon gaat zitten. Maar dan gebruikt het infraroodpaneel wel stroom. Ook hebben ze een rendement van 100% over de verbruikte stroom. Ze zetten namelijk het grootste deel van de gebruikte om in warmtestraling. De meest voorkomende panelen hebben een vermogen van 800 watt. Dan hebben de panelen een warmte van ongeveer 95 tot 150 graden. Maar de infrarood panelen zijn veel efficiënter, ze verwarmen namelijk ook direct de huid en de kleding. Dit voelt anders dan bij een ouderwetse kachel. 

Verschillende soorten

Ook zal er door de indirecte straling sneller een warmer effect gecreëerd kunnen worden. Indirecte straling wordt veroorzaakt wanneer de muren of meubels warmte opnemen en deze dan ook weer gaan uitstralen. Deze warmte is dan niet afkomstig van de infrarood panelen maar zorgt wel voor straling. Deze infrarood panelen zijn op meerdere plekken in huis te plaatsen. Zo kunnen er ook infraroodpanelen in de woonkamer, badkamer of keuken geplaats worden. Er is eigenlijk altijd wel een goede plaats in huis te vinden die bij de inrichting van het huis past. Er zijn namelijk ook verschillende uitvoeringen. Dit kan er direct heel anders uitzien in uw huis. Zo kan er bijvoorbeeld voor een paneel van metaal gekozen worden maar zijn er ook uitvoeringen waar het paneel een witte poedercoating heeft. Er bestaat zelfs een infrarood spiegel, dit kan ideaal zijn in de badkamer. 

Zon in huis

Infrarood panelen kopen kan voor iedereen een slimme stap zijn. Het kan direct in een nieuwbouwhuis worden geïnstalleerd, maar het kan ook worden toegepast in bestaande huizen. Vooral op de muur is het in bestaande huizen makkelijk te installeren. Er gaan dan schroeven in de muur om het paneel op te hangen. Eigenlijk voelt een infrarood verwarming gewoon als een zonnetje in huis. Het is namelijk schoon, mooi en bespaard ook nog eens geld. Dit komt omdat je ook je zelf opgewekte zonne-energie kan gebruiken. Zo breng je bijna letterlijk de zon in huis. Er is door de infrarood panelen direct warmte in huis, binnen een paar minuten al. Dus het wachten op de ketel die opgewarmd is kan wel eens verleden tijd zijn voor bij u in huis!