Het verschil tussen een loodgieter en een normale klusjesman

Wanneer je een bevroren leiding hebt, bel je snel de loodgietersdienst; dat lijkt vrij eenvoudig. Sommige huiseigenaren bellen echter in plaats daarvan een normale klusjesman. Stel je hebt een verstopt toilet, dan denk je het is toch iets klein voor een loodgietersbedrijf. Dus, wanneer moet je voor een loodgieter of een klusjesman kiezen? Wat is het verschil, tussen een loodgieter en een klusjesman? 

1.De erkenning

Wanneer je een professionele loodgieter inhuurt dan weet je dat die erkend is. Zij hebben de nodige scholing gehad en bieden kwaliteitsgarantie. Een normale klusjesman daarentegen heeft zich misschien met ervaring bijgeschoold, maar er is niet altijd sprake van een erkenning of certificering. Een loodgieter die op mbo-niveau geschoold is kan zich bij verschillende brancheverenigingen aansluiten om gecertificeerd te worden. Een normale klusjesman kun je veelal inhuren voor kleine klusjes, zoals het vernieuwen van de wasbakkraan, maar het loodgietersbedrijf in Utrecht kan je inhuren om jouw gasinstallatie of cv-ketel te installeren. 

2. De specialisatie

Een normale klusjesman weet van alles zo een beetje. Maar waanneer de problemen groter zijn, zal je toch een professionele loodgieter moeten inhuren. Een klusjesman is meestal een generalist die een beetje weet over verschillende gebieden van het onderhoud van gebouwen, maar zal waarschijnlijk geen expert zijn op een van deze gebieden.

3. Kennis en kunde

Een van de grootste voordelen van het werken met een professionele loodgieter is dat zij de kennis en kunde hebben om de oorzaak van moeilijke loodgietersproblemen (bijv. Verstoppingen) correct te identificeren en over de juiste apparatuur beschikken om de nodige reparaties uit te voeren. Een groot loodgieterswerk in handen geven van iemand die niet goed is opgeleid, kan op de lange termijn terugkomen om je te bijten, omdat er altijd een kans is dat defect reparatiewerk meer schade kan veroorzaken in de vorm van gescheurde leidingen. Hoewel een klusjesman mogelijk in staat is om een klein probleem met loodgietersreparaties te verhelpen, is het altijd het beste om grote reparaties over te laten aan de professionals. Bekijk deze website als je hulp nodig hebt met verstoppingen https://www.loodgieterinutrecht.com/verstopping/.

4. De prijs

Om de prijs kan een professioneel sanitairbedrijf niet concurreren met de standaardtarieven van een klusjesman. Aan licenties, verzekeringen, onderwijs en apparatuur zijn allemaal kosten verbonden. Je betaalt een beetje meer om jouw sanitair te laten repareren, maar dan weet je dat het werk goed gedaan is. Je loopt niet het risico dat je na verloop van een zeer korte periode weer dezelfde problemen zult hebben. 

Wie moet je uiteindelijk inhuren?

Het kennen van de voordelen en valkuilen van elk beroep kan zeer voordelig zijn. De realiteit is dat een klein probleem een groter probleem kan opleveren als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Kiezen tussen een klusjesman of een professionele loodgieter om jouw reparatie uit te voeren, kan van cruciaal belang zijn voor een succesvol resultaat en jouw veiligheid. Dat wil niet zeggen dat een klusjesman zijn werk niet goed kan doen. Maar is toch verstandig om te overwegen voor welke problemen je de klusjesman inhuurt en voor welke de professionele loodgieter. Het is logisch dat je voor scholing, ervaring, kwalitatief werk en eigen veiligheid altijd wat duurder zult betalen. De keuze ligt geheel aan jou.