Hoe dien ik WOZ bezwaar in?
Als je het niet eens bent met de waarde die de gemeente heeft vastgesteld voor je huis dan kun je daartegen in verweer komen. Dat doe je door een WOZ bezwaar in te dienen. Dat kun je het beste doen zodra je de beschikking op de deurmat krijgt. Je hebt een bepaalde termijn om een brief te sturen waarin je aangeeft dat je het niet eens bent met de beslissing. Als je na die termijn de brief stuurt wordt het bezwaarschrift sowieso niet goedgekeurd. Omdat het best wel wat werk is waarvoor je kennis van zaken moet hebben, laten veel mensen de kans onbenut. En dat is jammer. Want elk jaar opnieuw blijken veel van de, door de gemeente, vastgestelde waardes te hoog te zijn. Een te hoge waarde kan je honderden tot duizenden euro’s aan extra belastingaanslagen geven. Het loont dus de moeite om te ontdekken of je dat bedrag omlaag kunt krijgen.
Zelf doen of uitbesteden
Er zijn 2 manieren om WOZ bezwaar in te dienen. Je kunt het zelf doen of je kunt het uitbesteden. Veel mensen vinden het zelf indienen te ingewikkeld en laten het daarom maar. Zoals aangegeven kan je dat een hoop geld kosten. Veel mensen weten ook niet van de mogelijkheden tot het uitbesteden van het bezwaar. Het is niet alleen erg eenvoudig, het is ook nog eens financieel aantrekkelijk. Als je kennis van zaken hebt kun je zelf aan de slag. Toch is de vraag of dat verstandig is. Hieronder lees je waarom.
Maak gebruik van professionals bij WOZ bezwaar
Als je gebruik maakt van professionals bij het indienen van het WOZ bezwaar dan maak je het jezelf gemakkelijk en je gunt jezelf de beste kans. Deze speciale bureaus doen niks anders dan bezwaarschriften indienen en weten precies hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Ze hebben alle kennis in huis en kennen het klappen van de zweep. Ze weten precies wat eerlijke prijzen zijn en ze kunnen dat goed onderbouwen met bewijzen. En dat is precies wat er nodig is om jouw case te laten slagen bij een te hoge vaststelling.
Baat het niet, schaadt het niet
Bij het uitbesteden van een WOZ bezwaar aan een extern bureau loop je geen risico. Als je bezwaarschrift niet wordt gehonoreerd dan betaal je niks en als je wel wint dan hoef je ook niks te betalen. De proceskosten worden dan door de gemeente uitgekeerd aan jouw tussenpersoon. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het geld. Het kan je alleen maar extra geld en lagere belastingaanslagen opleveren. Dat is goed nieuws toch.
Besteedt hele procedure WOZ bezwaar uit
Je kunt het beste de hele procedure rondom WOZ bezwaar uitbesteden aan een professionele organisatie. Soms is er een hoorzitting nodig om tot een uiteindelijk vonnis te komen. Dat hoef je dan niet zelf te doen, dat regelt het bedrijf ook voor je. Je hoeft ook niet bij de uitspraak aanwezig te zijn. Dat is toch een goede deal?