Hoe een dakkapel aftimmeren?

dakkapel aftimmeren

Door een dakkapel te plaatsen zorg je niet alleen voor meer ruimte op zolder. Ook brengt het meer lichtinval met zich mee en dat is mooi meegenomen. Maar hoe een dakkapel aftimmeren zonder hier al teveel last van te krijgen? Je wilt immers ervoor zorgen dat de kans op een lekkage zo minimaal mogelijk is en dit ook blijft.

Goede isolatie

dakkapel aftimmeren

Als eerste is het enorm belangrijk om de binnenkant van jouw dakkapel te isoleren met het juiste materiaal. Dit zorgt er immers voor dat je in de winterperiode geen ijspegels aan de neus hebt hangen. Tevens verlies je zonder isolatie veel warmte en dat is zonde. Hier kan je eenvoudig verandering in brengen door gebruik te maken van het juiste materiaal hiervoor.

Maak jouw ruimte af!

De isolatie is aangebracht en nu is het tijd om het geheel af te timmeren. De afwerking heb je geheel in eigen hand. Eigenlijk kan je zelf kiezen hoe dat jij het graag wilt hebben. Ga jij voor een vensterbank? Of wil je het graag zo strak en netjes mogelijk maken. Neem eens een kijkje op het internet. Online vind je immers genoeg informatie en tips wat je kan gebruiken.

dakkapel aftimmeren

Nu heb je de binnenkant afgetimmerd en is het de hoogste tijd om het een mooi kleurtje te geven. Wanneer je met hout de binnenkant hebt afgewerkt, dan dien je er op te letten dat het verven wat vaker moet gebeuren. Dit omdat het hout de verf opneemt en de kans bestaat dat je hierdoor vage plekken krijgt. Vergeet overigens niet om rekening te houden met het kleurverschil van de rest van de kamer wanneer je dezelfde kleur gebruikt. Oftewel, de hoogste tijd om de gehele zolder te voorzien van een nieuw en mooi kleurtje!