Hoe kies ik mijn hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een een fijn reinigingsmateriaal wat je kunt gebruiken bij het schoonmaken van je tuin of het reinigen van je auto of motor. Maar hoe kies je welke hogedrukreiniger het beste bij jou past? In een bouwmarkt geven ze je vaak advies op maat en online natuurlijk niet. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoire die jouw resultaat voor het reinigen kunnen verbeteren. In dit artikel gaan we bespreken waar je op moet letten met het aanschaffen van een hogedrukreiniger, en waar je deze kunt kopen.  Ook bespreken we de verschillende accessoire die je kunt aanschaffen. Lees daarom even verder.

Welke reinigt het beste?

Nu wil je natuurlijk bij je aankoop wel een goede kwaliteit hebben van je hogedrukreiniger.

De kwaliteit van je reiniger wordt eigenlijk door 2 verschillende functies weergegeven in een score. Deze functies zijn de wateropbrengst en de werkdruk. De wateropbrengst is niets meer dan het waterverbruik per tijdseenheid. Hoe hoger de opbrengst van de hogedrukreiniger hoe makkelijker die viezigheid kan wegspoelen. De werkdruk hiertegen is de kracht waarmee de hogedrukreiniger water spuit, hoe hoger dit natuurlijk is hoe sneller het vuil en viezigheid los kan komen van de oppervlakte wat je wil schoonmaken. het reinigend vermogen is de uitkomst van de score van beide. Deze kun je berekenen met een formule, maar staat vaak ook bij de toelichting van het product.

Accessoires voor je hogedrukreiniger

Om de hogedrukreiniger beter zijn werk te laten doen op oppervlaktes of plekken waar je moet reinigen kun je passende accessoire aanschaffen om beter resultaat te behalen. Bijvoorbeeld een spuitlans om de straal van je hogedrukreiniger te controleren, of een vuilfrees om juist krachtiger te kunnen reinigen. Reinig je dakgoten, riolen, leidingen en afvoerbuizen dan is een dakgoot -en rioolset wat beter om voor jou aan te schaffen.