Irritaties verminderen in huis met een deurvastzetter

deurvastzetter

Misschien heb je wel veel irritaties in huis, omdat de deur de hele zomer klappert. Vooral als je thuiswerkt of even rustig tv aan het kijken bent of een boek leest, kan dit erg frustrerend zijn. Daar gaat je rustige avond, terwijl je alleen jouw huis wilt doorluchten. En dat niet alleen, als jouw deur klappert beschadigd jouw deur dus ook nog eens sneller. Tijd om daar dus eens verandering in te brengen.

De voordelen van een deurvastzetter

Een deurvastzetter biedt veel voordelen in huis. We hebben er al een aantal genoemd, maar er zijn er meer. Zo is het ook extra veilig voor kinderen en huisdieren. Want jouw deur klapt niet meer dicht, dus is de kans op vingers tussen de deur kleiner. En dat is niet het enige, een deurvastzetter staat niet in de weg, dus struikel je er niet zomaar over. En doordat jouw deur geen lawaai meer maakt, hebben de buren er ook geen last meer van. 

Een deurvastzetter is gemakkelijk in gebruik. Zo hoef je niet te bukken, want je bedient hem met je voet. Ideaal als je last van je rug hebt of geen zin hebt om telkens weer helemaal te bukken. Deurvastzetters zijn bovendien geschikt voor zowel binnen- als buitendeuren. En is de rubberen dop versleten, dan kun je deze zo vervangen door een nieuwe te kopen. Een hele nieuwe deurvastzetter hoeft dus nooit. Verder kun je hem eenvoudig schoonmaken als hij vies is, want dit heb je immers snel als je hem op een buitendeur plaatst.

Hoe werkt een deurvastzetter?

Als je eenmaal weet hoe een deurvastzetter werkt kan je eindelijk van het gemak profiteren. De deurvastzetter kun je in elke gewenste stand zetten. Of je jouw deur nu half open wilt hebben of volledig open, de keuze ligt bij jou. Je zet de deur vast door jouw voet op het metalen, onderste plaatje of zwarte bovendop te duwen. De pen of stift gaat dan naar beneden en de deur wordt vastgezet. Dankzij de veer in de deurvastzetter zal de deur stevig op zijn plek blijven staan. 

Wil je hem loshalen van de plek, dan kun je hem ontgrendelen. Dit doe je door jouw voet op het metalen onderste of bovenste plaatje te zetten, afhankelijk van het merk en type deurvastzetter. De pen springt los en jouw deur kan weer vrij bewegen. Een deurvastzetter kan tevens op kantoor of in schoolgebouwen ook ideaal zijn. Niemand die afgeleid of gestoord wordt. En geen zorgen als er een kleine windvlaag voorbij komt, want de deur zal ook goed op zijn plek blijven staan.

Welke deurvastzetter kiezen?

Er is altijd één belangrijk punt om rekening mee te houden als je een deurvastzetter gaat kopen. Dit is ook wel de stootuitslag. Elke vastzetter heeft een andere stootuitslag. Deze uitslag is tot hoever je de vastzetter kan uitschuiven ofwel de lengte van de stijft. Om te weten welke je nodig hebt meet je de afstand van de onderkant van de deur tot aan de bestrating of vloer. Heb je een onderdorpel, dan meet je de hoogte daarvan ook.

Stel dat de afstand 8 cm en de hoogte van de onderdorpel 2 cm is, dan heb je een een stootuitslag van 10 cm. Je kiest dan voor een deurvastzetter met een uitslag van minimaal 12 cm. Dit in verband met de bestrating die kan gaan zakken. Daarnaast staat de deurvastzetter dan ook stevig en kan hij niet zomaar losraken. Deurvastzetters heb je met een uitslag tot wel 20 cm, daardoor zit er altijd wel een geschikte voor jou tussen. Tevens zijn ze er in meerdere kleuren. Zo kan jij de deurvastzetter kiezen die volledig bij jouw interieur en deur past.