Jouw huis is ook klaar voor de vakantie

We gaan weer op vakantie! Maar voordat we echt van huis weggaan, moeten we het huis natuurlijk ook klaarmaken voor onze vakantietijd. Nee we hoeven geen zonnebril voor het huis aan te schaffen of de boel in te smeren met zonnebrandcrème. Het huis aanpassen voor de vakantie, doen we op een andere manier. In deze blog vertel ik je hoe. Lees je mee?

Een grote schoonmaak

Zo is het nu de perfecte tijd voor een grote schoonmaak. Pak de emmers en het sop maar alvast en haal de doekjes uit de kast. Alle oppervlakken worden even goed gereinigd zodat je straks helemaal voldaan op vakantie kan, en weer terugkomt in een heel opgeruimd paleis. Als iedereen in het huishouden even meehelpt, is het zo gedaan.

Alles opgeruimd en weg

En die grote schoonmaak kun je ook breder trekken. Je spoelt je huis even goed om en maakt alles schoon met sop maar misschien is het ook tijd om eens te kijken naar de spullen die in huis staan. Wat moet er daarvan blijven en wat kan er eigenlijk weg. Zo ruim je de boel ook nog eens op een andere manier lekker op en dat opruimen in huis, dat ruimt ook op in je hoofd.

De boel afgesloten voor vertrek

Op de dag van vertrek, pakken we vaak de laatste spulletjes nog in en rommelen nog wat in huis. Net voordat we weggaan, trekken we de boel weer glad en is het belangrijk dat we alles goed afsluiten. Hiervoor kan je best een checklist maken, zodat je niks vergeet. Zijn alle ramen gesloten? Is de elektriciteit afgesloten en zitten alle deuren op slot? Dat zijn de belangrijkste dingen. Zo voorkom je dat er ongelukken gebeuren als je weg bent en kan ook niemand zomaar jouw huis in.

Beschermd met een alarm

Om de boel extra veilig te maken, kan je kiezen voor een alarm systeem. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat jij en eventueel de autoriteiten op de hoogte gesteld worden als er iemand in jouw huis inbreekt. Niet zo’n gek idee als je een poosje van huis bent voor bijvoorbeeld een vakantie. Ga voordat je weggaat nog langs bij een Alarmsystemen expert en kijk wat er voor jouw huis mogelijk is. Wie weet is het zo geregeld en kan je dit seizoen nog genieten van een veilig gevoel terwijl jij vakantie aan het vieren bent elders. Jouw huis is in ieder geval klaar voor die vakantietijd.