Jouw raam beveiligen met een raamuitzetter!

raamuitzetter wegdraaibaar

Met een raamuitzetter kan je jouw raam in een bepaalde stand zetten, maar ook zeker beveiligen. Hierdoor kunnen inbrekers niet zomaar via jouw raam binnenkomen. Zo kan je met een gerust hart op vakantie of een dagje weggaan. Wij vertellen jou meer over raamuitzetters.

Soorten raamuitzetters

Met een raamuitzetter kan je gemakkelijk jouw raam op een kier zetten in de gewenste stand. Zo kan het raam niet dichtklappen of te ver openstaan. Je hebt hierbij telescopische, ijzeren en wegdraaibare raamuitzetters. Elke raamuitzetter is geschikt voor een bepaald soort raam. Een telescopische raamuitzetter is bijvoorbeeld ideaal geschikt voor aan de bovenzijdes van draairamen, want dan heb je aan de onderkant ruimte voor het ophangen van wasgoed. Ook kan hij in iedere gewenste stand gezet worden en steekt hij bij het openen van het raam niet naar binnen, waardoor je er een hor of vitrage kan neerhangen of raamdecoratie kan neerzetten. Bovendien heb je deze uitzetter in diverse maten (lengtes), zodat je zelf kan kiezen tot hoever je het raam open wilt zetten. 

Een ijzeren raamuitzetter is een traditionele vorm van raamuitzetters en deze komen daarom ook het meeste voor. Hierdoor kan jouw raam in 5 verschillende standen gezet worden en ze zijn er bovendien ook voor diverse soorten deuren. Je zet met deze vastzetter het raam vast door middel van de stelp die je door het gaatje doet. Als laatste heb je ook nog de raamuitzetters wegdraaibaar. Deze zijn zeer goed geschikt voor klap/kiepramen en zorgen ervoor dat deze ramen niet dichtklappen. Dit zijn bovendien de enige raamuitzetters die ook met een SKG-keurmerk beschikbaar zijn. Dit komt doordat ze een slot hebben en hierdoor is jouw woning dus optimaal beveiligd. Ook heb je hierbij een elektrische raamuitzetter die met een afstandsbediening te bedienen is. Dit is handig voor ramen waar je niet goed bij kan. Verder zijn ze er in diverse kleuren en merken, waarvan de bekendste Dulimex en Axa zijn.

De juiste raamuitzetter

Om de juiste raamuitzetter te kiezen moet je een aantal dingen weten. Zo moet je weten welke functies je wilt die de uitzetter heeft. Wil je bijvoorbeeld de was op kunnen hangen, dan is een telescopische raamuitzetter de juiste keuze. Ook is het handig om te weten welk raam je hebt en wat de draairichting is, aangezien elke raamuitzetter weer voor andere ramen geschikt is. Check dus of het raam naar buiten of naar binnen draait en wat voor soort raam het is. Zo heb je de elektrische raamuitzetter die speciaal geschikt is voor klep- en uitzetramen waar je niet bij komt. Ook het budget speelt een rol. Heb je een lager budget, dan kun je beter voor een Dulimex dan voor een Axa raamuitzetter kiezen, aangezien deze kwalitatief even goed zijn, maar wel scherper geprijsd. Hoeft jouw raam niet in elke gewenste stand gezet worden en houd je het liever bij een traditionele uitzetter, dan kies je juist weer voor een ijzeren raamuitzetter. 

Daarnaast is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Raamuitzetters zijn er echt in allerlei verschillende kleuren, zoals wit, bruin, zilvergrijs, zwart en RVS gekleurd. Zo kan je degene kiezen die het beste bij jouw raam en interieur past. Als laatste is het belangrijk om te bedenken of je een beveiligd raam wilt of niet. Heb je al een raam oplegslot met SKG keurmerk, dan hoef je bijvoorbeeld geen beveiligde raamuitzetter. Heb je het wel nodig, dan zal je moeten kiezen voor een raamuitzetter wegdraaibaar met SKG2 keurmerk. Deze is wel minimaal 3 minuten inbraakwerend tegen bijna alle inbraakmethodes, zoals uitboren, de slagmethode en lockpicken. Hierdoor heb je geen slot meer nodig voor jouw raam, want die zit al op de raamuitzetter. Bovendien zijn ze gelijksluitend als je meerdere uitzetters van dit merk op jouw ramen plaatst. Zo kan je ze eenvoudig met één sleutel bedienen. Wacht dus niet langer en bestel nu een raamuitzetter voor het beveiligen van jouw raam!