Lampen voor in de woonkamer

sportjes zwart

Om de juiste lichtbundels te krijgen in je woonkamer, is het goed om verschillende lampen te gebruiken. We vervangen regelmatig de meubels in de woonkamer, denk hierbij aan het kopen van een nieuwe bank of stoel. En soms geven we de muur een kleurtje. Dit zijn allemaal veranderingen die in ieder huishouden voorkomen. Daarom is het volgens ons goed, als je duurzaam je lampen wilt gebruiken, om deze in een neutrale kleur te kopen. Je zou kunnen kiezen voor spotjes zwart van kleur of een vloerlamp grijs.

Een gezellige eettafel met een hanglamp

Een plek waar we veel tijd doorbrengen met je partner of het hele gezin is toch wel de eettafel. Dit is een belangrijke plek waar je het gezellig wilt hebben. Ook is de eettafel een groot item in je woonkamer, wat altijd zal opvallen. Daarom is het leuk om hier dan ook een mooie plek van te maken. Voor de eettafel kiezen wij een tafel hanglamp. Een hanglamp geeft mooi licht en deze kan je op verschillende hoogtes boven de tafel hangen. Je kan kiezen voor een grote hanglamp, of meerdere naast elkaar hangen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de eettafel die je hebt. Het is absoluut een no go om bij een grote eettafel een heel klein hanglampje erboven te hangen. Dan valt de lamp namelijk helemaal niet op boven de eettafel. Het zal ook niet het gewenste licht geven.

Overal licht met spotjes

Met spotjes kan je alle kanten op. Dit bedoelen we dan ook letterlijk. Wanneer je lampen gaat ophangen, is het goed om van te voren te bepalen waar je licht wilt hebben. Die lekkere luie stoel waar je altijd een boek leest daar heb je licht nodig. Of wil je juist extra licht op de salontafel? We hebben verschillende spots. Sommige zijn ingebouwd in het plafond en hebben een heel strak uiterlijk. Andere hebben spots die je echt kan mikken. Sommige hebben zelfs wel drie spots. Je zou alle drie de spots een andere kant op kunnen mikken. Dan bestrijk je met een lamp drie plekken waar jij licht wilt hebben in de woonkamer.

Een gezellige vensterbank

Vaak denken we bij een vensterbank niet direct aan het neerzetten van lampen. Toch is dit een goede plek om te verlichten. Wanneer je in de avond geen grote lampen wilt aanzetten, zoals spotjes of felle hanglampen, kan je sfeer in huis brengen met een tafellamp die op de vensterbank staat. Doe hier een warm licht in en je brengt direct gezelligheid in huis!