Maak je tuin klaar voor de winter!

De winter lijkt misschien niet de ideale tijd om in de tuin te zitten. Het kan in de winter namelijk erg koud worden en soms zelfs hard regenen of waaien. Maar als het een mooie dag is, waarop het zonnetje schijnt, kan het heerlijk zijn om even in de tuin een kopje koffie te drinken met een krant of een boek. Hiervoor moet je tuin dan natuurlijk wel winter-proof voor zijn! Wil je weten hoe je jouw tuin perfect klaar maakt voor de winter? Lees dan nu hieronder mijn tips! 

Een beetje warmte 

Allereerst is het natuurlijk fijn om in de winter een beetje warmte in je tuin te hebben. Je zou dit kunnen doen door een vuurkorf neer te zetten en daar lekker omheen te gaan zitten of een elektrisch haardje. Om het compleet wind- en regenproof te maken zou je er ook voor kunnen kiezen om een serre of tuinhuisje neer te zetten. Mocht het weer dan echt omslaan of niet zo goed zijn, maar je toch zin hebben om dat buitengevoel op te zoeken, dan kan dat zonder nat of koud te worden! 

Maak het comfortabel 

Daarnaast is het natuurlijk fijn als je ook een plek hebt waar je dan lekker met je kopje koffie en boek kunt gaan zitten. Dit krijg je eenvoudig voor elkaar door een lekkere tuinstoel neer te zetten bij de haard of vuurkorf die je hebt geplaatst. Als je even op de website van Tuinmeubelland zoekt naar ‘loungestoel tuin’, krijg je een enorme keuze aan mooie tuinstoelen. Die ook nog eens super comfortabel zijn en heerlijk liggen en zitten! Je kan gemakkelijk via de website online bestellen en dan wordt de stoel gewoon thuis geleverd. Geen stress dus of hij in je auto past zoals je zou hebben als je hem in de winkel koopt! 

Details 

Tot slot is je tuin natuurlijk niet helemaal af zonder een paar winterse details. Deze details zullen zorgen voor het echt knusse gevoel in de koude en soms sombere winter. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is een paar lichtsnoeren ophangen in de tuin en een paar kaarsen of lantaarns neerzetten. Dat zorgt voor veel extra sfeer! Daarnaast is de loungeplek natuurlijk niet compleet zonder een paar kussentjes voor het extra ‘comfy’ gevoel en een lekker fleece dekentje om onder te kruipen. Dus vergeet vooral deze details niet! Je kan deze decoratie spullen heel goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld de Xenos of de Hema.