Marcel van Hooijdonk, de vastgoedman die het anders aanpakt

Laat-een-woningrenoveren

Marcel van Hooijdonk is een zakenman in hart en nieren. Maar dat betekent dat hij het met zijn vastgoed op een geheel eigen wijze aanpakt. Hij koopt geen dure villa’s die hij aan de upper class kan verhuren, maar goedkope panden die hij ombouwt tot huizen voor studenten en mensen met lagere inkomens. Op deze manier probeert hij een bijdrage te leveren aan het grote tekort aan betaalbare huurwoningen. Vooral in de grote steden is het tekort aan huizen zo groot dat mensen vaak jaren op een wachtlijst staan voordat ze voor een huis in aanmerking komen.

Een steentje bijdragen aan het tekort op de huizenmarkt

Marcel van Hooijdonk wil graag op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de tekorten op de huizenmarkt. Het bouwen van nieuwe huizen verloopt veel trager dan gewenst, maar daar staat tegenover dat er nog steeds heel veel panden leeg staan. Dit zijn vaak winkelpanden en kantoren die niet meer worden gebruikt. Dit soort gebouwen zijn in veel gevallen om te bouwen tot woningen. Appartementen, waar veel vraag naar is in de stadscentra, zijn zeer gewild, zowel onder studenten als onder alleenstaanden die geen eengezinswoning kunnen betalen.

Er liggen nog genoeg kansen om woonruimte te creëren

Er staan in Nederland nog duizenden panden leeg die wachten op herbestemming. Deze panden wil Marcel van Hooijdonk graag kopen om er fijne woonruimte tegen betaalbare prijzen in te realiseren. Hij doet dit op dit moment al in een aantal steden in Nederland zoals Leiden en Rotterdam. Maar Marcel van Hooijdonk is van plan om zijn imperium Marcel van Hooijdonk Real Estate verder uit te bouwen om zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de woningnood in Nederland.