Met EPDM dakbedekking weer snel een nieuw dak

Een plat dak is natuurlijk heel handig. Je hebt er geen dakpannen op nodig en als je afvoer goed is, kan het dak jarenlang mee. Toch kan het zomaar zijn dat je lekkage krijgt na verloop van tijd. Misschien ben je daar nu net achter gekomen. De winter is immers voorbij en de lente gaat met regelmaat gepaard met flinke buien en storm. De elementen hebben vrij spel gehad op je dak en dan is het op een gegeven moment “op”. Het is dan zaak om je dak snel en goed te vervangen. Daarvoor heb je EPDM dakbedekking nodig. Dit materiaal is snel en gemakkelijk te verwerken, ook voor iemand die dat niet eerder heeft gedaan. Je kunt dit gewoon online bestellen en dus ook nu, tijdens de quarantaine-periode, aan de gang.

Meer tijd voor grote klussen

Nu we met z’n allen thuis aan het werk zijn, verliezen we minder tijd met reizen en blijven er dus uren in de dag over om iets anders mee te gaan doen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om lekker op de bank te hangen en weer een serie of film aan te zetten, maar je kunt ook je mouwen opstropen en aan het klussen gaan. Er wordt wel gewaarschuwd door het RIVM dat mensen niet massaal naar de bouwmarkten moeten gaan. Maar als jij je EPDM dakbedekking online bestelt, is er niets aan de hand. Je kunt dan, in veel gevallen, de volgende werkdag al aan de gang!

Nog nooit aan dakdekken gedaan? Een eitje met EPDM

Je kunt dit materiaal namelijk compleet op maat laten maken en laten leveren. Je hoeft er zelf niet in te snijden of stukken aan elkaar te plakken. Dit voorkomt veel ellende met lekkages en ook het gevaar op foutjes wordt een stuk kleiner. Wist je dat je EPDM niet eens meer hoeft te branden? Dat komt mooi uit, want het werken met een brander op een plat dak blijft een gevaarlijk werkje. Je verzekeringsmaatschappij is daar ook zeker geen voorstander van.

Je gereedschap weer droog onder dak? In de tuin aan de gang!

Als je schuur dan weer is voorzien van een goed dak, kun je je tuingereedschap weer eens tevoorschijn halen. Lekker in de tuin aan het werk is met dit weer geen straf. Ook dit kun je goed in je eentje doen of op minimaal 1,5 meter van de buren. Natuurlijk is de hele quarantaine-periode vervelend, maar als je hier en daar een extra klusje aanpakt, kun je er later dit jaar toch veel plezier van hebben!