Nieuwe raampartijen in huis gewenst? Ga met hr++ meteen voor het beste!

hr++ glas

Als je in je woning merkt dat de aanwezige ramen en kozijnen langzaam maar zeker steeds meer tocht doorlaten, dan besef je jezelf ongetwijfeld dat het tijd wordt daar binnenkort eens wat aan te doen. Zeker als je nog plekken hebt met enkel glas is dat het geval. Met enkel glas isoleer je je huis nu eenmaal niet zo goed. In de winter komt koude lucht daardoor makkelijk naar binnen, terwijl ’s zomers hete lucht juist sneller je huis binnenstroomt. Je wooncomfort gaat hierdoor jammer genoeg omlaag. Als je voornemens bent nieuwe raampartijen aan te laten brengen, dan is het zeker de moeite waard hr++ glas te overwegen. Hieronder lees je waarom.

hr++ glas

Waarin onderscheidt dit type dubbelglas zich?

Hr++ glas is een relatief nieuwe vorm van dubbelglas. Onderscheidend hieraan is dat tussen de beide ramen een edelgas is gespoten. Dit gas heeft een betere isolerende werking dan lucht. Verder zien we bij hr++ dat de coatings een stuk beter zijn dan bij meer ouderwetse vormen van dubbelglas. De thermische eigenschappen zijn ook verbeterd ten opzichte van vroegere tijden. Als de randen ook nog eens zijn afgesloten met de meest moderne en isolerende kit, dan zit je helemaal goed.

Voordelen hr++ glas

  • Het grootste voordeel aan hr++ bestaat natuurlijk uit de isolerende kwaliteiten. Zo blijft het in de zomer lekker fris in huis, terwijl je ’s winters juist weinig tot geen opgebouwde warmte verliest.
  • Door de verbeterde isolatie hoef je vooral in de winter veel minder te stoken om de juiste binnentemperatuur te realiseren. Dit scheelt je dan ook aanzienlijk in de stookkosten.
  • Aangezien je minder hoeft te stoken belast je het milieu ook een stuk minder. Dat is fijn voor het milieu in zijn algemeenheid, maar ook voor de luchtkwaliteit in jouw onmiddellijke woonomgeving.