Onderwerp voor de blog: Dakisolatie

Dakisolatie

Warme lucht stijgt op. Hoe goed u uw huis ook isoleert, als u de dakisolatie vergeet, stookt u nog steeds voor de mussen. Dakisolatie is een hele investering, maar het is dus wel een investering die zich snel terugverdient. Na dakisolatie gaan de stookkosten meteen flink omlaag, omdat de verwarming een stuk minder vaak aan hoeft. U bespaart niet alleen geld, maar u vermindert ook de CO2-uitstoot en u draagt bij aan een beter milieu.

dakisolatieSubsidie op dakisolatie

Sinds september 2016 geeft de overheid weer subsidie op het isoleren van huizen. U moet dan wel tenminste twee nieuwe isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Heeft u toch al besloten om uw dak te laten isoleren? Denk dan ook eens aan gevelisolatie of het aanbrengen van dubbel glas, zodat u in aanmerking komt voor deze subsidie. Vraagt u de subsidie aan, dan scheelt u dat al gauw zo’n 20% in de kosten. Ook zult u jaarlijkse enorm besparen op uw energierekening. U heeft uw investering dus in een mum van tijd terugverdiend.

hellende-dakPlatte daken isoleren

Platte daken kunt u van binnenuit isoleren door aan het plafond rollen glaswol, steenwol of minerale wol aan te brengen. Een plat dak kunt u ook van buitenaf isoleren door steenwol, PIR of XPS op het dak te leggen. U kunt ook kiezen voor een begroeid dak, bijvoorbeeld het Urbanscape modulair groendak systeem van de bekende isolatieproducent Knauf. Een begroeid dak helpt ook meteen tegen wateroverlast, omdat de begroeiing een groot deel van het regenwater opneemt. Daarnaast zorgen groene daken voor de zuivering van de lucht en voor verkoeling in de zomer. De airco wordt overbodig en ook dat is weer goed voor het milieu en uw portemonnee.

Hellende daken

Dakisolatie van buitenaf is veel werk, omdat de dakpannen eraf moeten en vaak ook het dakbeschot. Bij een hellend dak is dakisolatie van binnenuit daarom veruit het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Voor een zolderruimtes met veel hoeken en obstakels, kunt u het beste glaswol of steenwol gebruiken. Deze isolatiematerialen kunt u opvouwen en in de moeilijk te bereiken hoeken duwen. Wilt u zoveel mogelijk ruimte op zolder over houden, kies dan voor de relatief dunne PIR-isolatieplaten. Er zijn ook PIR platen die al met een gipskartonplaat verlijmd zijn. Ideaal om eenvoudig en snel uw zolder te isoleren: u bent in één keer klaar en hoeft geen aparte afwerking van gipskarton te bevestigen.

 

Voordelig online isolatiemateriaal kopen

Bij vrijwel iedere doe-het-zelfzaak of bouwmarkt kunt u terecht voor isolatiemateriaal. Ook online kunt u snel en voordelig de benodigdheden voor vloerisolatie bestellen. Zoek wel een gespecialiseerde webshop. Het voordeel van speciaalzaken is dat ze precies weten wat u nodig heeft en dat ze dat ook allemaal in huis hebben. Ook kunnen zij de benodigde isolatieplaten voor u op maat maken en verlijmen.