Op zoek naar LED-verlichting? Dit moet je weten

LED-verlichting

Ben je van plan om LED-verlichting aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, we hebben de tips voor je op een rijtje gezet.

LED-verlichting

Bepaal waar je de verlichting wilt aanschaffen

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar je van plan bent de verlichting te gaan kopen. Is dit een betrouwbare leverancier? En zijn er bijvoorbeeld online reviews van ze te vinden? Het is altijd goed om dit eerst te raadplegen. De leverancierskeuze hangt natuurlijk ook af van het type led-verlichting waar je naar op zoek bent, en hoe ruim het aanbod is. Ook kun je kijken of ze betrouwbare merken aanbieden, en of ze beschikken over bijvoorbeeld gecertificeerde keurmerken.

Stel eisen aan jouw LED-verlichting

Vervolgens is het belangrijk om een aantal zaken vast te stellen over het type led verlichting dat je wilt aanschaffen. Bijvoorbeeld de afmetingen, en of je wilt dat deze dimbaar zijn. Niet alle LED verlichtingen zijn namelijk dimbaar. Ook kun je kijken naar duurzaamheid, hoe lang gaat de verlichting bijvoorbeeld mee? Een zeer belangrijke factor is de felheid van de lamp (Watt) en de tint van het licht. Deze is namelijk zeer bepalend voor de sfeer die de lamp zal geven in de kamer.

Ook kun je kijken naar de waterdichtheid van de lamp, dit wordt aangegeven met een IP waarde. Het is belangrijk om hier naar te kijken, wanneer de lamp bijvoorbeeld in de badkamer geplaatst zal worden. Dan volstaat spatwaterdichtheid wellicht niet. Een andere niet onbelangrijke factor is de garantie die je hebt op de led verlichting, zodat als er iets met de lampen gebeurt, je hiermee terug kunt gaan naar de partij waar je deze hebt aangeschaft.

Met deze tips ben je verzekerd dat je gericht op zoek gaat naar de led verlichtingen die aansluiten bij jouw wensen. Veel succes!