Overstappen van verzekering

hypotheekrente 20 jaar

In Nederland zijn er drie verplichte verzekeringen die iedereen moet afsluiten wanneer je in Nederland komt wonen. Dat zijn:

  1. De basiszorgverzekering. Deze geldt voor alle inwoners van Nederland met uitzondering van militairen en inwoners met gemoedsbezwaren. De Nederlandse wetgever kan hiervoor vrijstelling geven. Onder de basiszorgverzekering ben je verzekerd voor huisartsenzorg, spoedeisende hulp, medische specialistische zorg en medicijnen. De overheid stelt het basispakket aan zorg vast. Dit kan jaarlijks veranderen. Wanneer je in het buitenland woont en in Nederland werkt val je ook onder de zorgverzekeringswet samen met je gezinsleden. Ouders moeten hun kinderen meeverzekeren tot ze 18 jaar zijn. Totdat ze 18 zijn is het gratis
  2. WA auto verzekering. De schade die jij met je auto maakt bij een ander wordt vergoed. Er zijn enkele uitzonderingen. Zoals bij het rijden onder invloed of zonder rijbewijs.  Heb je een eigen auto dan ben je verplicht om deze verzekering af te sluiten. 
  3. Woonhuisverzekering. Dit is een combinatie van een opstalverzekering inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.  Wanneer er bijvoorbeeld schade is door brand, inbraak of stormschade dan dekt de verzekering dat. Je hebt verschillende dekkingen en dat hangt af van af de verzekering die je hebt gekozen. Op overstappen.nl woonverzekeringen kan je verschillende verzekeringen vinden. 

Welke verzekering heb ik nodig bij een eigen huis

Wanneer je een eigen huis gaat kopen is een opstalverzekering meestal verplicht en een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen heb je meestal nodig wanneer je een hypotheek wilt afsluiten. Onder opstal wordt verstaan alles wat vast zit aan je huis wordt is dan verzekerd. Denk onder andere aan het dak, of regenpijp. Een inboedelverzekering is daarbij ook handig om te hebben. Kijk op inboedelverzekering op Overstappen en vergelijk de prijzen. Onder inboedel wordt alle losse spullen verstaan die in je huis staan en die je mee kan nemen zonder ze kapot te maken. 

Overlijdensrisicoverzekeringen

Een overlijdensrisicoverzekering kan verplicht worden gesteld door de hypotheekverstrekker omdat de hypotheek wordt afbetaald wanneer de aanvrager overlijdt. Het financiële risico wordt gedekt zolang de polis loopt. Wanneer je voor de einddatum van de polis overlijdt dan wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Het doel is om de nabestaande financieel te ondersteunen wanneer je komt te overlijden. Een rechtsbijstandverzekering is ook handig om te hebben. Je bent dan verzekerd voor juridische bijstand. Bijvoorbeeld tijdens een conflict bij de aankoop van een huis. Of wanneer je onenigheid hebt met je werkgever en je zit niet bij een vakbond aangesloten,