Prijzen schilderwerken: dit kan je verwachten

bouwadviseur.be

Er vallen ontzettend veel verschillende onderdelen onder ‘schilderwerken’ en daarom heb je ook te maken met verschillende prijzen. Maar wat zijn deze prijzen precies? Lees verder en ontdek wat je kunt verwachten op het gebied van de kosten van schilderwerken. 

Zo wordt de prijs van schilderwerk opgemaakt

De prijs van schilderwerk kan op verschillende manieren worden opgemaakt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het oppervlak en het voorbereidend werk. Hoe groter het oppervlak, hoe meer materiaal en tijd er nodig is, wat de kosten kan verhogen en wanneer er veel voorbereidend werk nodig is, zoals het schuren van de ondergrond, het vullen van gaten of het verwijderen van oud verfwerk heeft dit hetzelfde effect. Hiernaast moet je ook rekening houden met de materiaalkosten, arbeidskosten en complexiteit van het werk. Pas wanneer je het antwoord weet op alle verschillende factoren die mee spelen kun je een precies antwoord krijgen op de vraag ‘hoe veel kost het schilderwerk’. Wel kun je een gemiddelde achterhalen. Hierover lees je hieronder meer. 

bouwadviseur.be

De prijzen van het schilderwerk

Wanneer je een schilder inschakelt gaat deze kijken naar het werk wat hij of zij moet verrichten. De vakman kan dan uitrekenen hoeveel werk het gaat zijn, hoeveel materialen hij of zij nodig heeft en uiteindelijk ook wat de gemiddelde kosten zullen zijn. Je kunt zelf van tevoren bedenken wat de gemiddelde kosten gaan zijn door hier onderzoek naar te doen. 

De kosten worden vaak per taak, per onderdeel of per m² berekend. In sommige gevallen al deze punten tegelijk. In de onderstaande tabel vind je een samenstelling van een aantal schilderwerken met daarbij de gemiddelde prijs per m². Wil je meer informatie over de schilderwerken zelf? Ga dan naar bouwadviseur.be. 

Overzicht prijzen

SchilderwerkGemiddelde prijs per m²
Binnenmuur€ 15,- tot € 20,-
Buitenmuur€ 20,- tot € 40,-
PlafondSpuiten: € 6,-Verven: € 10,- tot € 20,-
Trap€ 15,- tot € 20,- per traptrede
Ramen€ 15,- tot € 25,- per raam
Deuren€ 70,- tot € 110,- per deur