Robotmaaier vergelijken voordat je er eentje koopt

Een robotmaaier vergelijken is tegenwoordig erg eenvoudig. Je kijkt voor het aanbod op internet en dan weet je snel wat er allemaal te koop is. Je kunt de verschillende modellen met elkaar vergelijken maar ook de prijzen en de verschillende aanbieders in ogenschouw nemen. Een robotmaaier is zeker geen voordelige aanschaf maar als je eens goed rondkijkt vind je met wat geluk wel een aanbieding zodat jij het apparaat ook met korting kunt aanschaffen.

Laat de maaier doen wat jij wilt

Met een robotmaaier kun je nagenoeg je hele gazon onderhouden. Je stuurt de maaier zelf aan door deze van tevoren te programmeren. Bij sommige modellen is dit ook al mogelijk met een app. Je stelt de robotmaaier zo in dat hij maait waar jij dat wilt en zo vaak als je wilt. De grenzen tot waar de maaier zijn werk kan doen geef je aan met behulp van grensdraden. Deze kunnen zowel onder de grond als gewoon in het gras gelegd en bevestigd worden.
Bevestig de grensdraden op de juiste manier

De bevestiging van de grensdraden geschiedt met behulp van haringen zoals die je gebruikt voor het opzetten van een tent. De grensdraden kun je ingraven maar gewoon bovenop het gras vastzetten behoort ook tot de mogelijkheden. De robotmaaier maait niet verder dan de draden en keert om als hij deze detecteert. Het is wel vaak het geval dat je de randen van het gazon nog zelf dient bij te knippen met een kantenmaaier of schaar zodat deze er ook goed uit komen zien. Wanneer je dit regelmatig doet is het niet zoveel werk.
Diverse sensoren

Een robotmaaier heeft een aantal ingebouwde sensoren waaronder een botssensor. Deze zorgt ervoor dat de maaier niet tegen grote objecten aan rijdt maar gewoon keert als deze opgemerkt worden. Zo heeft de maaier ook een tilsensor die ervoor zorgt dat het maaien meteen ophoudt als je het apparaat optilt. Daarnaast kan met een kantelsensor voorkomen worden dat de robotmaaier omvalt als hij tegen een wat steiler stukje grond op rijdt.