Schoonmaaktips voor iedere keuken

Het schoonmaken van een keuken is enorm belangrijk. Door middel van het schoonmaken van de keuken zorg je er voor dat de keuken een hygiënische omgeving blijft waar je de lekkerste gerechten in kunt maken. Het schoonmaken van de keuken heeft nog een ander groot voordeel. Doordat de keuken schoon blijft, blijft het materiaal van de keuken ook beter. Hierdoor kun je langer van je prachtige keuken genieten! Het schoonmaken zelf is voor best veel mensen nog een flinke klus. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Citroen

De eerste tip om een keuken schoon te maken is om citroenen te gebruiken. Citroenen zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan een gerecht, maar ze hebben nog enorm veel meer voordelen. Zo kun je een citroen enorm goed gebruiken om vieze geurtjes tegen te gaan. Stinkt je vaatwasser of je koelkast? Dan is het een goed idee om er een plakje citroen in te plaatsen. Binnen een mum van tijd zal de koelkast of de vaatwasser weer heerlijk ruiken. Citroen neutraliseert namelijk de geur en laat een heerlijk frisse geur achter. Je kunt een citroenpartje ook in een schaaltje water leggen en vervolgens in de oven of magnetron plaatsen. Zet de oven een kwartier op 200 graden en je oven is weer als nieuw.

Tip 2: Zuiveringszout

De tweede tip is om zuiveringszout te gebruiken. Het zout is ideaal als je een pan met aangekoekte restjes schoon wilt maken. Zuiveringszout heeft binnen een mum van tijd alle overgebleven en aangekoekte etensresten van ieder oppervlak verwijderd. Strooi wat zout op de plek en boen er (weer met een) citroen overheen. Alle plekken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen! Poets de plek daarna nog even na met een poetsdoek en je pannen zijn weer als nieuw. 

Tip 3: Azijn

De derde tip is azijn. Heb je last van kalkaanslag? Dan is azijn echt je redmiddel. Je verwijdert kalkaanslag eenvoudig en snel met een beetje azijn. Heb je nou nog steeds een smerige keuken? Dan kun je natuurlijk altijd bij schoonmaakbedrijf Apeldoorn terecht.