Tips voor het kiezen van de beste dakdekker in Utrecht

De 10 Beste

Het vinden van de juiste dakdekker is niet voor iedereen weggelegd. Want waar moet je dan toch op letten? Lees hier alle tips voor het kiezen van de beste dakdekker in Utrecht! 

Waar moet je naar kijken bij het kiezen van een dakdekker?

Een dakdekker kiezen kun je op verschillende manieren doen. Toch zijn er een aantal punten waar je altijd op kunt letten. Volgens De 10 Beste is het altijd goed om van tevoren je te verdiepen in het bedrijf of de vakman, zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. 

Waar moet je naar kijken bij het kiezen van een dakdekker? 

  • Ervaring. Ervaring is een lastig punt, want natuurlijk zijn er ook nieuwe dakdekkers die hun werk goed kunnen. Toch kan een stukje ervaring voor heel veel gemoedsrust zorgen bij jou. 
  • Recensies. Hetzelfde geldt voor recensies. Kijk online naar de ervaringen van eerdere klanten en kom erachter hoe zei het werk van de dakdekker hebben ervaren. Pas hier wel mee op en blijf zelf ook nog nadenken. 
  • Garantie. Wanneer een bedrijf veel garantie biedt, betekent dit vaak dat ze vertrouwen hebben in hun werk. Daarnaast weet je door de garantie zeker dat wanneer er wel fouten worden gemaakt de dakdekker dit voor je oplost. 
  • Betrouwbaarheid. Het is ontzettend belangrijk dat je de dakdekker waar je mee werkt betrouwbaar is. Dit kun je inschatten door middel van de recensies, maar je kunt ook nog ergens anders naar kijken. 
De 10 Beste

Wat maakt een dakdekker betrouwbaar? 

Wat maakt een dakdekker betrouwbaar? Dakdekker houden zich bezig met alles op het gebied van daken. Denk aan dakonderhoud, reparaties, inspecties, renovaties en isolatie. Om dit allemaal te kunnen zijn er een aantal skills die je moet hebben. Daarnaast zijn er een aantal punten waar je op kunt letten om zeker te weten dat een dakdekker goed en betrouwbaar is. 

Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de keurmerken en certificaten. Wanneer een dakdekker bijvoorbeeld het keurmerk DAKMERK heeft, betekent dit dat de werkzaamheden van deze vakman is gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs. Hetzelfde geldt voor bepaalde certificaten, bijvoorbeeld het KOMO procescertificaat.