Top 5 redenen om zonnepanelen te laten installeren

zonnepanelen

Je ziet steeds meer zonnepanelen in het straatbeeld. Misschien ben je zelf ook wel geïnteresseerd. Je zoekt naar informatie over zonnepanelen subsidies en andere zaken. Een goede keuze maken doe je immers niet zomaar bij zo’n grote investering. Het is daarom ook belangrijk om de top 5 redenen om ze te laten installeren te kennen. Lees dus snel verder.

1. Altijd kunnen besparen

Hoewel de impact op het milieu een belangrijke reden is, is het besparen op energiekosten voor veel mensen nog belangrijker. De kosten blijven maar oplopen. Met zonnepanelen verlaag je de energierekening op een blijvende wijze. Je wekt immers zelf groene energie op die veel voordeliger is. Daardoor ben je ook direct veel minder afhankelijk van de energieleveranciers. Bovendien kan je alles wat je te veel opwekt ook nog eens terugverkopen. Zo kan je nog meer overhouden.

2. Hogere woningwaarde

Zonnepanelen verhogen de waarde van een woning. Dit komt doordat ze het verplichte energielabel positief beïnvloeden. De waarde kan zelfs verder oplopen dan dat de installatie je gekost heeft. Zo houd je er dus veel meer aan over. Niet alleen door de besparing op energie, maar ook doordat je jouw pand veel duurder kan verkopen. 

3. Beter voor het milieu

Het klimaatprobleem neemt steeds grotere vormen aan. Daarom is het ook belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt aan de oplossing. Door minder afhankelijk te worden van kolencentrales is al veel te bereiken. Daardoor zal de uitstoot van broeikasgas en andere gassen flink afnemen. Alleen maar omdat je zelf voor een duurzame energiebron hebt gekozen. Dit levert dus een hele grote winst voor jezelf en de rest van de maatschappij op.

4. Mogelijkheden met subsidies

Wanneer je op Zonduurzaam.nl kijkt leer je alles over subsidies. In Nederland geldt bijvoorbeeld de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Dit is een pakket aan subsidies. Deze zijn er onder andere voor zonnepanelen. Daardoor kan je dus zorgen dat je de aanschafkosten kan verlagen op verschillende manieren. 

5. Minder afhankelijkheid

Hoewel de energievoorziening in Nederland prima is, is deze wel in handen van de energiebedrijven. Is er een keer een storing, dan zit je direct in de problemen. Met zonnepanelen, en eventueel een thuisaccu, ben je daarvan af en ben je