Tuinkamer plaatsen: waarop letten?

Metalura

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tuinkamer in de tuin te plaatsen. Tuinkamers beschermen je net iets meer tegen de weersomstandigheden dan terrasoverkapping. In een tuinkamer kun je daardoor het gehele jaar door heerlijk genieten van de tuin. Maar waar moet je nu op letten bij het plaatsen van een tuinkamer? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Bepaal waar je de tuinkamer wilt plaatsen

tuinkamers

Je kunt de tuinkamer natuurlijk aan het huis vastmaken, maar dit hoeft niet. Soms is het veel mooier om tuinkamers in het midden van de tuin of achterin de tuin te plaatsen. Bij het bepalen van de plaats van de tuinkamer kun je het beste ook rekening houden met de zon. Het is natuurlijk heerlijk om vaak in het zonnetje te kunnen zitten in je tuinkamer, zeker op koude dagen.

2. Bedenk hoe je de tuinkamer wilt indelen

Bij het plaatsen van een tuinkamer moet je ook denken aan de indeling van de kamer. Wil je graag extra licht en wil je ‘s avonds kunnen kijken naar een mooie sterrenhemel? Dan kun je het beste kiezen voor een lichtstraat. Een open haard kan ook een mooie toevoeging zijn aan de tuinkamer. Hiermee creëer je een knusse en gezellige sfeer.

tuinkamers

3. Denk na over de inrichting

Als laatste moet je tuinkamer natuurlijk nog verder inrichten. Stel jezelf een aantal vragen om het juiste meubilair uit te kiezen. Wil je het liefst kunnen dineren in je tuinkamer of vind je het fijner om hier heerlijk te relaxen op een bank? Of vind je beide belangrijk? Aan de hand hiervan kun je bepalen of je een eettafel met stoelen en/of een loungebank in je tuinkamer plaatst.

Vind je het fijn om soms in de schaduw te zitten op warme dagen? Dan kan het goed zijn om te kiezen voor zonwering, zoals plissés of jaloezieën. De rest van je tuinkamer kun je aankleden met mooie decoratie, zoals kussens en planten.