Velco straps

velco straps

Lees over klittenband wat eenvoudig op gladde oppervlakten te bevestigen is. Velco straps zijn handig om iets te bevestigen wat ook weer makkelijk los te halen moet zijn. De straps zijn breed toepasbaar, in deze tekst enkele voorbeelden.

velco straps

Eenvoudiger is niet mogelijk

Een eenvoudig voorbeeld was een voorval om tijdelijk screens of shutters te maken. Het betrof een woning die op de nominatie stond voor totale renovatie, investeren in nette screens of shutters moest dan na de renovatie gebeuren, tot die tijd een wit laken tegen het raam om de zomerse hitte buiten de woning te houden. Op het kozijn kwamen strookjes klittenband, zogeheten Velco straps, en op het witte laken hetzelfde. Vanwege de lichtval was het een raam, maar op warme dagen met veel zon werd er dan eenvoudig een laken voor het raam gehangen. Omdat de renovatie van de woning een paar keer uitgesteld werd, is deze situatie meerder seizoenen zo gebleven, en ondanks de lage prijs ging het jarenlang mee. Het is ook niet mogelijk om het eenvoudiger op te lossen, iedereen kan toch immers klittenband op een kozijn plakken?

De buren hadden later een hor met hetzelfde systeem

Het raam wat screens of shutters nodig had zat daar enkel voor de lichtval en kon niet open. De buren zagen de constructie van straps en besloten voor een lage prijs horrengaas te kopen bij de discounter en maakten zo een hor. Als het niet nodig was hadden zij een rol horrengaas onderin de kledingkast, en tijdens het muggenseizoen kleefden zij het gaas tegen het kozijn. Straps zijn universeler en op meer plaatsen aan te brengen dan op een kozijn. Het hecht op ronduit gladde oppervlakten zoals glas en tegels. Online staan zelfs voorbeelden van een gereedschapsbord met straps, het gereedschap kun je dan dankzij het klittenband op het bord kleven. Omdat straps zo breed toepasbaar zijn is het handig om het in huis te hebben. Vergelijk dit met een rol plakband, dat heeft ook iedereen preventief in een lade klaarliggen voor als er iets moet gebeuren.