Waar moet je op letten als jullie gaan samenwonen?

Is het moment daar dat jullie allebei het ouderlijk huis of studentenhuis gaan verlaten, tijd voor iets serieus voor jullie samen. De stap om te gaan samenwonen is groot, op naar de volwassen fase in jullie levens. Maar wat moet er besproken, geregeld en gekocht worden voordat alles gaat plaats vinden.

Afspraken maken en veel regelen

Het onderwerp is besproken en de keuze is gemaakt, jullie zijn allebei klaar om samen te gaan wonen. Hebben jullie al een koophuis of woning op het oog? Of is alles al getekend en wachten jullie slechts nog op de sleutels. Laten we starten met het inpakken van je spullen en uitschroeven van de kasten en meubels. Het kan maar alvast gebeurd zijn. Zorg ervoor dat je het servies en breekbare spullen zorgvuldig bewaart en vervoert tijdens het overhuizen.

Inventaris en de financiën

Alles heb je nu dubbel, 2 bedden, 2 klerenkasten, 2 bijna volledige uitsets aan servies en keuken machines. Maak hierin goede afspraken, wat mag blijven en wat gaat weg voor verkoop of de stort. Om een aantal dingen reserve te hebben, dat is verstandig. Maar 2 kleine koelkasten kan je beter verkopen en daarvan een gezamenlijke grote koelkast kopen.

Met het geld wat je verdient bij het verkopen, kan je gelijk ook weer investeren in nieuwe meubels. Want ook jullie interieur stijlen moeten samengevoegd worden tot en huiselijke sfeer.   

Tijd om te relaxen & genieten  


Na de verhuizing en al het geklus is het nu echt tijd om de laatste overbodige meubels te verkopen of op te ruimen. Zodat jullie oude kamers volledig opgeruimd en leeg zijn. Nu begint het avontuur waarin jullie je beide moeten aanpassen en wennen aan het feit dat je was niet meer voor je wordt gedaan en dat het avondeten ook zelf gemaakt moet worden. . Tijd dus om ook maar eens een wasmachine te kopen.

Vind de balans in het samenwonen, één ding is nog wel het belangrijkste van allemaal. Geniet van het moment, het is een speciale gebeurtenis waar jullie lang naar hebben uitgekeken. Laat dat schoonmaak werk even staan en besef eens hoe goed jullie het hier hebben. Op naar nog vele, gezonde en gelukkige jaren samen.