Wat is een palletstelling eigenlijk?

Grotere ondernemingen opteren vaak voor palletstellingen. Het is een bijzonder type van stellingen. Zoals de naam al aangeeft is dit een stelling om pallets te stockeren. De pallets en de verschillende goederen die er worden opgeslagen, kunnen uiteraard verschillende afmetingen hebben. En dat zie je ook bij de stellingen die verschillende formaten hebben. De pallets worden over het algemeen in de stelling aangeleverd via een heftruck of een speciale palletwagen. Om maar meteen alle misverstanden uit de weg te ruimen. Dit soort palletstelling is niet handmatig te bedienen. Het draagvlak van de stelling kan uit verschillende materialen bestaan. Dit hangt af van het gewicht dat moet kunnen worden gedragen. Zo heb je metalen en houten legborden of vlonders.

De grote voordelen van een palletstelling

Een palletstelling heeft voor ondernemingen heel wat voordelen te bieden. Om te beginnen kan je de stelling voor verschillende doeleinden inzetten. Zo zijn de stellingen te verkrijgen in verschillende maten wat alleen maar de flexibiliteit ten goede komt. Daarnaast onderscheidt de palletstelling zich van andere stellingen omdat het een helder overzicht geeft van de aanwezige opgestapelde goederen. De First-in-first-out (FIFO) is er makkelijk op toepasbaar. Een andere grote troefkaart is dat de draagkracht kan worden aangepast. De palletstelling kan zowel een hoge of minder zware draagkracht aan.

Het kostenplaatje hangt van verschillende factoren af

De kostprijs van een palletstelling is afhankelijk van verschillende factoren. Denken we maar aan de afmetingen van de stelling, het technisch complexe gedeelte van de stellingen en het materiaal waaruit de stelling bestaat. De meest eenvoudige palletstelling van plus minus 8 meter met 2 verschillende lagen zijn in de handel al te verkrijgen tegen 800 euro. De uiteindelijke eindprijs hangt natuurlijk af wat je persoonlijke wensen zijn en de situatie van je onderneming. Een kleine eenvoudige stelling gaat minder prijzig zijn dan een stelling die op maat wordt gemaakt. Hou rekening dat het gebruikte materiaal de prijs van een stelling bepaalt. Uiteraard beïnvloeden de veiligheid en het toebehoren eveneens de prijs.