Wat is Personeelshuisvesting?

Personeelshuisvesting

Personeelshuisvesting houdt in dat er woningen zijn voor experts die all in verhuurd worden per week of per maand. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor personeel die een korte tijd in Nederland verblijven voor werkzaamheden. Het is de taak van de werkgever om dit van te voren voor het personeel te regelen. Daarbij is het belangrijk om te weten voor hoelang ze komen en wie er met ze mee komen. Hierna kan de werkgever makkelijk de wensen van het personeel doorgeven aan het bedrijf, die daarna op zoek gaan naar de juiste personeelshuisvesting. Dit is een snelle en makkelijkere manier voor ieder bedrijf.

Wat is het aanbod?

Omdat personeelshuisvesting dus steeds bekender wordt, wordt het aanbod hierin ook steeds meer. Tegenwoordig kan je kiezen tussen kamers, gehele woningen of appartementen. Wanneer het personeel met het gehele gezin komt en voor een langere periode blijft, is het verstandig om voor een gehele woning of appartement te gaan. Op deze manier kunnen ze er sneller een thuis van maken. 

Wanneer het personeel maar voor een paar dagen, weken of maanden blijft, kan je dus ook alleen een kamer huren. Hierbij delen ze dan de keuken en badkamer met andere. 

Personeelshuisvesting

Wat is er inbegrepen?

Wanneer je voor personeelshuisvesting kiest, betaal je per maand of per week dus voor de huur, gas, water, licht, internet en de meubels. Hierdoor hoef je als bedrijf niet zelf steeds een contract af te sluiten voor deze services, zeer handig voor kort verblijf. 

Daarbij krijg je ook 24/7 service. Zodra er ook maar iets aan de hand is, kan je het bedrijf altijd bereiken. 

Personeelshuisvesting is dus een makkelijke manier om je personeel op een goedkopere manier naar Nederland te krijgen. Het is namelijk een stuk duurder om voor een langere tijd in een hotel te verblijven.