Wat kun je doen als je de sleutels van je woning kwijt bent?

Het kan wel eens voorkomen dat je thuis komt na een dag hard gewerkt te hebben en je de sleutels niet meer in je zak voelt. Erg vervelend, want je moet dan terug naar de werkvloer om te kijken of je sleutels daar ergens liggen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan dat nog vervelender zijn want je kunt dan je eigen woning niet meer in. Wil je weten wat je allemaal kunt doen als je de sleutels van je woning kwijt bent? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Neem contact op met een slotenmaker

Wanneer je de sleutels van je woning kwijt bent, dan kun je het beste contact opnemen met een slotenmaker. Een slotenmaker gaat het deurslot van de deur van je woning forceren, maar doet dit op een manier waardoor er geen schade ontstaat. Het is verstandig om nooit een raam in te gooien, want dit is erg duur en kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een slotenmaker soms erg duur kan zijn, vooral als je een slotenmaker met spoed nodig hebt. Neem daarom altijd contact op met meerdere slotenmakers om te achterhalen welke slotenmaker het goedkoopst is. Houd er wel rekening mee dat de knopcilinderslot vervangen moet worden.

 

De sloten moeten vervangen worden

Als je een slotenmaker hebt gecontacteerd voor het forceren van de sloten, dan moeten de sloten van de deuren altijd vervangen worden. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de sloten niet meer bruikbaar zijn. Mocht je geen slotenmaker ingeschakeld hebben maar een reservesleutel gebruikt hebben, dan is het ook aan te raden om de sloten van je woning te vervangen. Het kan namelijk voorkomen dat er iemand inbreekt met de verloren sleutel, hoe klein de kans ook is. 

 

Controleer je woning op inbraak

De kans is erg klein dat je sleutel gevonden is en dat er iemand heeft ingebroken, maar toch is en blijft het belangrijk om de volledige woning te controleren. Tijdens het controleren moet je namelijk kijken of de deuren open zijn, maar ook of er meubels verplaatst zijn. Mocht dit het geval zijn, dan is er een mogelijkheid dat iemand heeft ingebroken door je verloren sleutels te gebruiken. Het is dan aan te raden om hier direct de politie van op de hoogte te brengen. Zij gaan dan uitgebreid onderzoek uitvoeren!