Welke koelkast moet je kiezen

 

Is je oude koelkast aan vervanging toe en ben je toe aan een nieuwe? Er is zoveel keuze dus de het kan best lastig zijn om een goede nieuwe koelkast te kiezen. Wij helpen je hier op weg door te kijken wat je nodig hebt, wat de voordelen kunnen zijn, en welk extra gemak het op kan leveren.

Hoe groot is je gezin

Wanneer je met 3 of meer mensen thuis bent, dan is een extra grote koelkast extra praktisch, en kan het je juist voordeel gaan opleveren. Grote koelkasten zoals een Amerikaanse koelkast is namelijk zuiniger in verbruik dan je zou verwachten. Daarnaast is de indeling veel efficiënter dan de doorsnee koelkast welke een aantal praktische voordelen biedt, en tevens zorgt voor een besparing van energie.

Slim shoppen

Wanneer je meer ruimte hebt dan kun je meer bewaren. Je kunt voordeliger boodschappen doen en meer aanbiedingen inslaan, want er is toch ruimte genoeg. Wanneer je voor 2 dagen kookt, dan spaart dat niet alleen tijd uit met koken, maar je hebt ook minder gas of elektriciteit nodig om de maaltijd te bereiden. Aangezien je Amerikaanse koelkast toch groot genoeg is, kun je hier meerdere pannen in kwijt.

Geld besparen door een volle koelkast

Hoe voller je de koelkast houdt, hoe minder energie hij verbruikt. De koelkast koelt namelijk de totale ruimte. hoe minder ruimte er is, hoe minder er te koelen valt. Wanneer je ook de houdbare melk en andere producten in de koelkast zet, dan zijn ze niet alleen altijd lekker koel, maar bespaar je dus ook meer energie.

Amerikaanse koelkast zuiniger dan je denkt

Een Amerikaanse koelkast is wellicht een stuk ruimer dan de gemiddelde koel/vries combinatie, maar een minder grote energievreter dan je zou denken. De Amerikaan is namelijk veel efficiënter gebouwd omdat hij van boven tot onder beschikt over ruimte, en de deuren van een Amerikaanse koelkast beter geïsoleerd zijn. De motor is in 9 van de 10 gevallen een borstelloze motor die levenslang meegaat en elektronisch aangestuurd wordt naargelang er gekoeld moet worden. De verlichting is, zoals de meeste moderne koel-vries combinaties, van LED verlichting voorzien. LED heeft als grote voordeel dat het niet warm wordt en daardoor gaat geen kou verloren. Daarnaast gaat het een levenslang mee en verbruikt nagenoeg geen energie.

Amerikaanse koelkast kopen

Je kunt al een Amerikaanse koelkast kopen voor minder dan 700 euro en het natuurlijk zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Denk aan een ijsblokjesmachine of crushed ice op aanvraag, of een minibar zodat je snel een koud drankje kunt pakken wanneer je wilt. Er zijn zelfs koelkasten met een groot LCD scherm met internet.

Ben je op zoek naar een goede Amerikaanse koelkast aanbieding, dan is Google je vriend. Wil je goedkoop uit zijn, kijk dan naar goedkope merken zoals Beko, Daewoo, Exquisit, Frilec en HiSense. Heb je 1000 euro of meer te besteden, dan kom je terecht bij merken zoals Samsung, LG, Bosch, Whirlpool, Smeg, Atag, en Sharp.