Zwarte keukens: een stoere en luxe toevoeging aan je woning

Als jij een nieuwe keuken nodig hebt, dan zijn zwarte keukens misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar zwart is een kleur die in bijna elke keukenstijl een plekje heeft. Het heeft een luxe uitstraling, is tegelijkertijd ook stoer en warm. Het zwart kan mat worden afgewerkt of glanzend. Het kan in de frontjes worden verwerkt of alleen in gedeeltes van de keuken, zoals het aanrechtblad en de afzuigkap. Een combinatie van zwart met licht hout levert een bijzonder interessant contrast op. De mogelijkheden zijn groot. Lees hier verder over wat deze zijn als je in zwarte keukens bent geïnteresseerd.

Zwarte keukens in iedere stijl

Zwart is een kleur die in elke keukenstijl kan worden toegepast. Mat zwart is perfect voor een industriële keuken, met een stoer uiterlijk. Een zwart keukenblad is dan een schitterende toevoeging, als je niet alles in dezelfde kleur wilt laten uitvoeren. Ook landelijke keukens kunnen in het zwart worden uitgevoerd. Dit is dan regelmatig ook matzwart, afgewerkt met versiersels en landelijke elementen, zoals ronde randen, reliëfs in de frontjes van je kastjes en koperen grepen. Bekijk het aanbod moderne zwarte keukens en dan zie je dat deze vaak in hoogglans zijn afgewerkt. Dat accentueert het minimalistische en strakke karakter van de keuken alleen maar meer. Kunststof is dan een ideaal materiaal en erg goed betaalbaar.

Combinaties met zwart

Als je aan zwarte keukens denkt, dan denk je misschien aan een compleet zwarte afwerking, maar dat hoeft niet. Er zijn schitterende combinaties te maken met zwart, zoals met hout. Maar dat is niet de enige optie. In een industriële betonlook keuken komt zwart ook erg goed tot zijn recht. Wil je nog meer contrast, overweeg dan een zwart-witte keuken aan te schaffen. Zwart en een warme metaalsoort zoals koper is ideaal in een landelijke keuken en combineer het met grijstinten voor een stoere uitstraling. Door voor alleen zwarte elementen te kiezen, breng je toch kleur de keuken binnen, zonder dat de luxe en warme uitstraling verloren gaat.

Welke onderdelen kunnen zwart worden uitgevoerd?

Er is eigenlijk weinig wat niet in het zwart kan worden uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een zwarte wasbak en kraan, in een zwarte afzuigkap en koelkast. Je doet het nog subtieler als je alleen de accessoires in het zwart laat uitvoeren, zoals de handgrepen, rekjes aan de wand of een zwart zeeppompje. De kleur kan in zwarte keukens sterker naar voren komen als je kiest voor zwarte keukenkastjes en laden of een zwarte achterwand. En wat dacht je van een schitterend zwart granieten of composiet keukenblad?

Zwart is tijdloos

Een ander groot voordeel van zwarte keukens is dat je deze waarschijnlijk over 10 jaar nog steeds mooi zal vinden. Zwart is namelijk tijdloos en zal nu en over 10 jaar nog steeds indruk maken. Vraag je keukenspecialist daarom om de mogelijkheden met zwart. Stel met hen de ideale keuken samen voor jouw woning, budget en wensen.

Ook voor een witte keuken ben je bij ons aan het juiste adres!